ГлавнаяБлогиБлоги Миколи Даневича

Кілька місяців мешканці Корчуватого задихаються від сморіду

Мешканці Корчуватого Голосіївського району Києва постійно потерпають від сморіду – повітря отруюють розташовані біля спального мікрорайону Полігон №6, тютюнова фабрика, асфальтний завод.

Фото: Микола Даневич

А зараз нова біда - кілька місяців тому нестерпний дим з’явився ще на вул.Острівна, 15 цього ж мікрорайону. На вихідних ми з громадою поїхали за вказаною адресою і побачили, що з приміщення йде дим і навкруги відчувається нестерпний запах.

Як нам вдалося з’ясувати, розташоване на вул.Острівна, 15 підприємство займається виробництвом кормової бази (корма, кормові добавки) для птиці, свиней, крупного рогатого скоту, риби. Для виробництва кормів використовується пивна дробина (ячмінь після пивоваріння), а сам продукт отримується шляхом здійснення сушки пивної дробини в сушильних барабанах. Спалювання відходів і приводить до отруйного сморіду, від якого задихаються місцеві жителі.

Як завжди, міські служби на чисельні звернення мешканців не реагують, хоча, як стало відомо, підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без спеціальних дозволів. Як бачимо, інтереси бізнесу знову поставлено вище за киян, на цей раз принесено в жертву людське здоров’я.

P.S. Чим дихати місцевим жителям?

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram