ГлавнаяБлогиБлоги Миколи Даневича

Біда чужою не буває

Вчора в мене відбулась робоча зустріч з ректором Національного університету біоресурсів і природокористування України, Героєм України, доктором біологічних наук, професором, академіком Мельничуком Дмитром Олексійовичем. Цей вуз для багатьох відомий як Національний аграрний університет, той самий, адміністративний корпус якого нещодавно став жертвою пожежі.

Фото: Микола Даневич

Не буду міркувати чи це був підпал, чи пожежа по необережності, хай цим займаються правоохоронні органи, але факт залишається фактом – будівля університету зруйнована.

На наступному тижні в цьому приміщенні мала відбутись Міжнародна наукова конференція та святкування 115-річчя навчального закладу, на заходи очікувалось представників з 90 країн світу. За свій поважний вік вуз випустив вже кілька поколінь випускників (я також закінчував цей заклад), які втілюють набуті знання у всіх куточках України і не тільки. Гадаю, що наразі прийшов час всім, хто навчався в цьому університеті (як би він на той час не називався) «повернутися» до свого вузу і спільними зусиллями допомогти відновити зруйнований пожежею корпус навчального закладу. 

Ректор дуже зворушений тим, що cаме нинішні студенти зініціювали збір коштів. Молодь підійшла до справи креативно - збирають кошти, навіть, на студентських дискотеках і утворили спеціальні групи щодо збору коштів в соціальних мережах. Не залишаються осторонь і небайдужі кияни, які просто перераховують кошти на благодійний фонд університету, позначаючи «на реконструкцію навчального корпусу №3».

Тому є надія, що незабаром кияни матимуть новий корпус університету, збудований, як то кажуть, «всім миром».

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram