Крик про допомогу чи інформаційний обстріл?

Закарпатське Мукачево знову опинилось у центрі уваги як обласних так і всеукраїнських ЗМІ. Причиною цьому послугували рекламні щити з повідомленням, адресованим Президенту. На них у Гаранта вимагали повернення місту 24 мільйонів гривень, які заблоковані держказначейством.

Цілком можливо, що новина із встановленням білбордів пройшла б практично не поміченою в інформаційному просторі області, якби не одне але. У ніч з 6 на 7 липня площини, розміщені по місту, були зафарбовані невідомими особами. Ось після цього і почався інформаційний вибух. Практично всі провідні онлайн-ЗМІ країни «розтрубили» про факт псування білбордів із зверненням до Президента. Одразу ж журналісти почали шукати замовників даного звернення. У ратуші «відхрестились» від даних повідомлень і заявили, що відношення до них не мають.

Варто зазначити, що на білбордах, які були розташовані в місті Мукачеві, не було ніяких інформаційних табличок про власника щитів та номера дозволу на розміщення реклами.

Найцікавіше, що автори повідомлень підписали білборди простими словами «громада міста». Члени громадської ради одразу ж обурились, що, мовляв, їхньої думки ніхто не питав.

Опісля в соцмережах з’явилось повідомлення народного депутата від Закарпаття Віктора Балоги, про те, що власників рекламних площин у Хусті на розмову викликала СБУ. Пізніше прес-служба цього відомства у короткому і не багатослівному повідомленні спростувала і цю інформацію.

І, нарешті, в кінці минулого тижня на трасі Київ-Чоп від Ужгорода в бік Мукачева з’явились борди із закодованим посланням. Текст повідомлення звучить так: «Конюх! Вимагай повернення громаді Закарпаття наших грошей, або зривай цей борд. Закарпатці»

Далі буде?

Фото: http://www.mukachevo.net/

Іван Гарагонич Іван Гарагонич , Незалежний журналіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram