ГлавнаяБлогиБлог Євгенії Кузьміної

Дитяча жорстокість не має меж?

Країна в якій час за часом трапляються злочини, в яких головну роль кривдників виконують діти - це країна без гідного майбутнього. На жаль, тільки за минулий рік в Україні неповнолітніми вчинено 14,2 тис. злочинів, майже 7 тис. (або 49 %) від цієї кількості – тяжкі та особливо тяжкі: 52 умисних убивств, заподіяно 104 умисних тяжких тілесних ушкоджень, 41 зґвалтування, 1,1 тис. грабежів, 245 розбійних нападів. Масова пропаганда алкоголю, тютюну, насилля, сексуальних відносин в засобах масової інформації призводить до того, що діти завчасно дорослішають і наслідують хибні приклади, які черпають з телебачення та інтернету!

Фото: tsn.ua

Хто винен: батьки, суспільство чи держава? На це питання важко відповісти! Адже держава не може нести відповідальність за кожного. Батьки у більшості випадків тяжко працюють, щоб забезпечити родину засобами до існування, а тому не приділяють належної уваги дітям і не проводять просвітницькі роботи. Тож яке рішення? Перш за все, на законодавчому рівні необхідно приділити увагу розробці діючих постанов та законів, які б були направлені на часове і місцеве обмеження рекламування алкогольних напоїв та передбачували кримінальну відповідальність для тих, хто порушує дану норму закону. Адже надприбутки таких компаній не повинні впливати на психіку дітей та підлітків і ще змалечку ламати їхнє майбутнє.

Щоб зменшити негативний вплив на дітей ЗМІ, варто слідувати прикладу розвинутих країн, які втілюють всі необхідні заходи задля того, щоб уберегти дітей від ганебного впливу оточуючого середовища. Зокрема, у Великобританії всі програми, які транслюються до 21 години, мають відповідати певним вимогам для перегляду їх дитячою аудиторією. У Німеччині Конституцією дозволено обмеження свободи інформації «законоположеннями про захист молоді». Ряд суспільних телекомпаній керується положеннями, які забороняють випускати програми, здатні завдати шкоди здоров’ю дітей та підлітків.

Іншою пасткою, яка заманює дітей і несе небезпеку є Інтернет. В Україні, він законодавчо не врегульований і останнім часом містить велику кількість аморальної та нецензурної інформації. Сьогодні, необхідно прийняти закон, який би регламентував користування інтернетом. Так, наприклад у Об’єднаних Арабських Еміратах, на державному рівні обмежується користування інтернетом. Всі сайти, які мають хоч якийсь натяк на порнографію – кодуються. Це дає можливість уникнути випадків доступу дітей до забороненої інформації.

Щоб протидіяти негативному інформаційному впливу, не тільки батьки повинні проводити просвітницькі роботи, але й у навчальних закладах необхідно запровадити предмети, які спрямовані на виховання дітей в сучасному інформаційному суспільстві.. Сьогодні в парламенті 10% жінок, саме вони повинні значну увагу приділити розвитку позашкільного навчання, факультативних занять, спортивних секцій, які будуть доступні дітям, а не пропонуватись за великі кошти. Адже жінка більш схильна до вирішення соціальних питань, піклування про родину, на відміну від чоловіків-політиків, які прагнуть реалізувати свої амбіції.

Ми несемо відповідальність за якість та свідомість нашої країни у майбутньому, а вона залежить виключно від того, як сьогодні ми виховаємо наших дітей!

Євгенія Кузьміна Євгенія Кузьміна , Президент Всеукраїнського Благодійного Фонду «Нас врятують діти»
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram