ГлавнаяБлогиБлог Андрія Мамалиги

Україна в екстремізмі чи екстремізм в Україні?

Тепер всіх невдоволених режимом в Україні можна сміливо називати екстремістами, бо  нова стаття 110-1 Кримінального Кодексу України дає всеохоплююче визначення екстремізму та встановлює строк позбавлення волі до трьох років.

Але крім цього нововедення , є багато «цікавого» в законі № 3879.

Пишете «наклепи» на «гаранта» та його друзів та ще й обвинувачує їх в скоєнні тяжких злочинів, тепер ви сам злочинець і може отримати 2 роки обмеження волі ( ст.151-1 ККУ).Про свободу мирних зібрань залишилися хіба, що говорити пошепки , бо слово «адмінарешт» стане улюбленим словом для суддів, до яких будуть доставляти мітингувальників : ввзяв участь у несанкціонованому мітингу (ст.185-1 КУпАП) – десять діб арешту, одягнув на мітингу медичну маску або мотоциклетний шолом, маєш всі шанси отримати п'ятнадцять діб буцегарні. І нас - кияни не забув «гарант»- принесете на євромайдан пиріжків, чаю або, ще гірше, привезете власним транспортом дров на Євромайдан, отримаєте десять діб адмінарешту (ст. 185-2 КУпАП).

Але найбільше повезло автомайданівцям. Тепер позбавлення права керування буде «манною небесною», бо за порушення правил пересування у колонні (ст.122 КУпАП ) або за передачу керування вашим авто особі, що не має права керування (ст.126 КУпАП), у вас вашого «залізного коня» просто заберуть, ще й безоплатно. Ну а якщо дійде до блокування транспортних комунікацій, то і два роки позбавлення волі можуть «організувати» ( ст.279 ККУ). Шість років колонії чекає і на тих хто закликає до «групових порушень громадського порядку» ( ст.295 ККУ)

Іншим «пригнобленим» класом, за який там попіклувався «гарант» це судді і знову завдяки «улюбленому» слову «адмінарешт» : ухилився від явки в суд, не виконав розпорядження судді або просто «мовчки» зневажав його - п'ятнадцять діб буцегарні (ст.185-3 КУпАП). Але якщо ви , не дай бог, будете розповсюджувати або збирати інформацію про суддю та його близьких родичів , «що носять явно образливий характер та демонструють зухвалу зневагу до судді або правосуддя», то вам гарантовано «вліплять» два роки колонії ( ст.376 ККУ).

«Доблесну» міліцію нагородили, в прямому сенсі цього слова та надали їй право видавати дозвіл «на встановлення для проведення зборів, мітингів, вуличних походів чи демонстрацій конструкцій, палаток чи інших малих архітектурних форм, предметів чи конструкцій, що використовуватимуться як сцена, звукопідсилюючої апаратури» (ст..10 Закону України «Про міліцію») . Тепер панове опозиціонери, сцени вам не бачити , «як своїх вух». Продовження буде…

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram