ГлавнаяБлогиБлог Андрія Лозового

Бюджет сльозам не вірить

Сьогодні Рада прийняла бюджет геноциду українського народу. Це злочин, за який влада рано чи пізно буде нести відповідальність перед Богом і мільйонами українців.

Фото: Макс Левин

Хоча бюджет прийняли 249 голосами - менше з тим, є радісна новина: не всі регіонали голосували "за", попри сувору партійну дисципліну під час прийняття стратегічних рішень.

Отже, глиняний колос ПР таки сиплеться...

Не голосували такі депутати з фракції Партії регіонів: Бойко, Васильєв, Демянко, Кальцев, Ландик, Малишев (до речі, в минулому - охоронець Ахметова і начальник його служби безпеки), Нетецька, Онищенко, Повалій, Пресман, Струк і Шаповалов. Останній навіщось показово "утримався". Не голосував також формально позафракційний Рибак, але очевидно, як двері, що це пов'язано з блокуванням його кабінету, а не з громадянською позицією.

Усі до єдиного провладні "переможці" довиборів 15 грудня голосували за антинародний бюджет - Бадаєв, Пилипишин, Поплавський і Круглов.

"Ви будете голосувати за бюджет?.. (величезна пауза) - Мене просили заспівати...". Яке ж воно огидне. На старості років, замість того, щоб стати моральним авторитетом, проходити у парламент шляхом підкупу і фальсифікацій. І вайлувато віджартовуватись на важливе для держави питання... Це вже діагноз. Діагноз не лише Поплавському, а і тим, хто допоміг йому пройти до Ради.Глеваха чекає, wellcome!

Поплавський: Це жесть, повна жесть

А чого ви чекали від тих, хто займався фальсифікаціями та підкупом виборців?

Найбільш неприємне враження щодо голосування за антинародний регіоналівський бюджет. Петро Порошенко і Віктор Балога не голосували "за". Проте, голосували двоюрідний брат Балоги Василь Петьовка і люди з орбіти Порошенка: Григорій Заболотний і - що геть дивно - Олесь Доній.

Це непокоїть. Невже Петро Олексійович та Віктор Іванович не розуміють, що з цією владою співпрацювати не можна? Мало забратих мандатів у Олександра Домбровського і Петра Балоги?

Моя суб'єктивна думка: не варто демонізувати Донія за голосування регіоналівського бюджету. Я не виправдовую це рішення, однак є ряд обставин.

...Колись я вдарив Олеся по голові парасолькою. Чесно-чесно, це було випадково. Якби вдарив ненароком якогось регіонала - я б, звісно, тим гордився і сороміцьки промовчав би, що то було несамохіть. А опозиційного зачепити - мені взападло. Літак "Київ-Львів". Забитий, як маршрутка "Рівне-Тучин". Жодного вільного місця. Певно, через книжковий форум. Якась дурепа, наче з переляку, понеслася вперед і зачепила парасолю, що висіла у мене на лікті. Люблю великі парасольки, щоб і втрьох було добре сховатися - тож, зачепившись за сумку цієї панянки, моя амбрела підлетіла до гори і вдарила Олеся по голові. Знаєте, що мене шокувало? Реакція Донія. Ще не встиг я ся вибачити, як він сказав, що не проблема, все гаразд. А тепер уявіть собі реакцію депутата в аналогічній ситуації, якби моя парасоля зачепила голову котрогось регіонала або бариги-тушки?..

Вот саме у таких дрібницях можна побачити людину по-справжньому. Олесь - напрочуд інтелігентний чоловік. І багато зробив для української культури - істинної, а не шароварної. Він справжній ветеран революції на граніті, а не ряжений. І тушкою не став у той час, коли це було у тренді, коли здавалося, що Янукович - вічний.

Думаю, голосування Донія за бюджет - не його справа. Розмови про 30 мільйонів на Коломийщину і Городенківщину - лиш відморозка. Просто було дуже наполегливе прохання Петра Порошенка. Олесь є порядною людиною і не забув, що має певні зобов'язання перед ним за фінансову підтримку на виборах.

На підтвердження: інший протеже Порошенка у ВР Заболотний теж голосував за бюджет

До речі, Олег Ляшко - єдиний депутат, який показово голосував "проти" під час прийняття регіоналівського бюджету.

Ляшко про державний переворот

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram