ГлавнаяСпорт

Украинские фаны обратились к главе WADA Риди относительно Срны

Болельщики просят от WADA «справедливого решения» по делу Дарио

Украинские фаны обратились к главе WADA Риди относительно Срны
Фото: EPA\UPG

Украинские футбольные болельщики обратились к главе Всемирного антидопингового Агентства (WADA) британцу Крэйгу Риди с просьбой пересмотреть вопрос о дисквалификации капитана донецкого «Шахтера» Дарио Срны.

Напомним, в конце февраля Национальный антидопинговый центр Украины сообщил, что хорват дисквалифицирован за допинг на 17 месяцев. При этом срок отстранения был установлен от даты взятия пробы, т.е. - с 22 марта 2017 года. Таким образом, уже в следующем календарном сезоне 35-летний защитник может возобновить выступления за «Шахтер».

Тем не менее, такая ситуация не понравилась некоторым украинским болельщикам, которые обратились с открытым письмом к главе WADA.

Текст обращения также был опубликован в Facebook на странице WADA.

«Голові WADA

серу Крейгу Ріді.

Шановний сер Крейг Ріді,

ми в Україні з захопленням стежимо за Вашою боротьбою з допінгом у спорті. Нам відома Ваша принципова та послідовна позиція у цьому питанні. Саме тому хочемо звернути Вашу увагу на один випадок, який ще не отримав оцінку WADA, але вже спровокував скандал в нашій країні. Йдеться про зухвало м’яке покарання футболіста ФК Шахтар Даріо Срни, якого спіймали на вживанні стероїдів. Національний антидопінговий центр України дискваліфікував його на 17 місяців. Але до терміну дискваліфікації футболіста чомусь було зараховано період тривалістю близько 6 місяців, коли Даріо Срна фактично продовжував свої виступи за клуб. Таким чином, реальна дискваліфікація складе не 17 місяців, а лише 11 місяців. І у нас є певні підстави вважати, що така ситуація склалася виключно через ангажованість Національного антидопінгового центру України. Проте, найбільше нас турбує той факт, що це вже четвертий (!) випадок вживання допінгу в ФК Шахтар. Вочевидь, такі м’які покарання футболістів цього клубу заохочують вживання стероїдів і в майбутньому. Переконливо просимо Вас розглянути цей випадок, та прийняти по ньому справедливе рішення».

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram