ГлавнаяОбществоЖиття
Спецтема
Коррупция - СТОП!

Руководство ДонГТУ уличило преподавателя во вранье

Работник университета был уволен за взятку.

Руководство ДонГТУ уличило преподавателя во вранье

Бывший преподаватель Донецкого государственного технического университета Новиков В.А. по средством средств массовой информацией занимается дискредитацией данного учебного заведения.

Об этом говорится в ответном заявлении ДонГТУ, написанном от имени и.о. ректора Николая Антощенко.

Руководство университета опровергает информацию, опубликованную в проекте «Коррупция-СТОП» от имени господина Новикова.

"Повідомляємо, що 14 липня 2009 р. Новиков В.О. був звільнений з ДонДТУ у зв'язку з набиранням законної сили вироку Брянківського суду Луганської області від 25.05.2009р., який унеможливлює продовження роботи на посаді старшого викладача. Суд визнав Новикова В.О. винним за статтею 368 ч.1 КК України (отримання хабара) і призначив йому покарання у вигляді штрафу розміром сімнадцять тисяч гривень із забороною обіймати посади, пов'язані з организаторсько-розподільчими функціями протягом 1,5 років. Усі обставини отримання Новиковим В.О. хабара від студентів викладені в рішенні суду від 25.05.2009р. Ніяких скарг щодо фальсифікації справи проти нього під час судового розгляду Новиков В.О. не подавав. Свою вину Новиков В.О. визнав та апеляцію на вирок Брянківського суду Луганської області від 25.05.2009р. не подавав.

Навесні 2009 року під час слідства по кримінальній справі, Новиков В.О. розпочав наклепницьку компанію проти керівництва ДонДТУ, позиціонуючи себе як борця з корупцією, якого переслідують за його принциповість. Проте для студентів та всіх хто знав Новикова В.О. було зрозуміло, що це за людина.

Ось лише деякі оцінки його морального обличчя, які були висловлені провідними вченими ДонДТУ на засіданні Вченої ради 29.05.2009р.

В червні 2009р. Новиков В.О. написав дві заяви на ім’я ректора Акмаєва А.І., в яких спростовував свої наклепи та обіцяв ніколи не поливати брудом колектив та керівництво ДонДТУ.

Апофеозом цинізму та брехні стало звернення Новикова В.О. до народного депутата України Єфремова О.С. навесні 2011р. В ньому Новиков В.О. привласнив собі повноваження і слідчого, і прокурора, і судді звинувативши багатьох людей у вигаданих ним самим злочинах. Головним злочинцем Новиков В.О. вважає ректора ДонДТУ професора Акмаєва А.І. – доктора економічних наук, академіка Академії економічних наук України, «Заслуженого працівника освіти України», «Відмінника освіти України», Лауреата Державної премії України за наукову працю «Система управління фінансами в галузі освіти і науки» (Указ Президента України №1121/2008 від 01.12.2008р.), видатного вченого, ім’я якого вміщено в «Енциклопедії сучасної України».

В зверненні до народного депутата України Новиков В.О. стверджує, що відносно нього (тобто, Новикова В.О.) співробітниками правоохоронних органів були здійснені злочини: провокація хабара та службове підроблення, кримінальну справу проти нього сфальсифікували і т.д. При цьому, Новиков В.О. повідомляє про причетність до цих злочинів безпосередньо ректора ДонДТУ Акмаєва А.І., тобто фактично звинувачує ректора Акмаєва А.І., що він є співучасником цих злочинів, але ніяких доказів, що підтверджують скоєння зазначених злочинів Новиков В.О. не наводить, бо їх не існує. Навпаки, Новикову В.О. добре відомо, що злочинів про які він повідомляє в дійсності не було, а отже повідомлення Новикова В.О. про скоєння відносно нього злочинів є завідомо неправдивим і, як вважають в ДонДТУ, вчиненим з корисливих мотивів, а саме, з метою поновлення на роботу в Донбаський державний технічний університет шляхом дискредитації ректора ДонДТУ Акмаєва А.І. та інших посадових осіб.

Також Новиков В.О. повідомляє, що не сплатив штраф, який повинен був сплатити згідно вироку Брянківського суду Луганської області від 25.05.2009р. Якщо це правда, то в таких діях вбачаються ознаки злочинів, передбачених наступними статтями КК України:

ст. 382. Невиконання судового рішення (ч.1 - Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили …);

ст. 389 Ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі (ч.1 - Ухилення від сплати штрафу …).

Щодо експертизи, яку провів «оновлений» склад Алчевського ОБЕП, то нас дивує, яким чином матеріали дослідчої перевірки стали відомі сторонній людині. Офіційно акту такої експертизи в ДонДТУ немає, про що там конкретно написано невідомо. В ДонДТУ був отриманий лист від начальника Алчевського УМВС за №46/6893 від 23.03.2012р., в якому є посилання на матеріали дослідчої перевірки, але в листі відсутні повідомлення про факти недоплати викладачам заробітної плати. У відповіді на цей лист Донбаський державний технічний університет 28.03.2012р. надав детальні письмові пояснення з посиланням на відповідні законодавчі акти, якими доводиться правомірність оплати праці викладачам та співробітникам. Слід зазначити, що незалежна позапланова ревізія фінансово-господарської діяльності ДонДТУ, яка була проведена в вересні 2011р. контрольно-ревізійним відділом у м.Алчевську не виявила порушень в оплаті праці викладачів. Акт ревізії разом з додатками займає 1035 сторінок і стверджувати, що він необ’єктивний немає жодних підстав. Також немає жодних підстав вважати, що Лауреат Державної премії України за наукову працю «Система управління фінансами в галузі освіти і науки», доктор економічних наук, професор Акмаєв А.І. гірше ніж експерти ОБЕП розбирався в системі управління фінансами в галузі освіти і науки (управління фінансами - це і питання оплати праці). Кожній неупередженій людині з відповідним життєвим досвідом зрозуміло про що йде мова і в чому полягає істина.

В своїй статті Новиков В.О. вводить в оману читачів щодо обставин смерті ректора Акмаєва А.І. З ректором стався серцевий напад близько 12.00 години 21.06.2011р. коли ніякої кримінальної справи не було. З робочого місця він потрапив в реанімацію, де і помер 25.06.11р., так і не узнавши про відкриття кримінальної справи за фактом, оскільки в цей день він до свідомості не приходив. Чому кримінальну справу порушили саме в день смерті ректора Акмаєва А.І. можна лише здогадуватися, але в статті Новиков В.О. визнає, що між його діями і смертю ректора Акмаєва А.І. є безпосередній зв'язок. Ми не знаємо чи можна це довести юридично, але моральна відповідальність Новикова В.О. за смерть ректора Акмаєва А.І., з нашою точки зору, беззаперечна.

Щодо кримінальної справи, яка вже закрита, вважаємо, що вона виникла завдяки обману працівників правоохоронних органів зі сторони Новикова В.О. Всі необхідні пояснення були надані багатьма співробітниками ДонДТУ протягом майже 7 місяців і повторювати їх не має потреби, оскільки справа офіційно закрита ще до призначення професора Антощенка М.І. виконуючим обов’язки ректора. Тобто, пов’язуючи закриття кримінальної справи з призначенням нового в.о.ректора, Новиков В.О. також свідомо вводить в оману читачів.

Поява статті «Алчевск. Коррупция в университете», з нашої точки зору, свідчить лише про одне – заплутавшись в брехні та злякавшись відповідальності за скоєне, Новиков В.О. в черговий раз намагається, як кажуть, «валити з хворої голови на здорову» з метою уникнути відповідальності та помститися як людям, яких він вважає особистими ворогами, так і колективу ДонДТУ в цілому. Враховуючи вищенаведене та той факт, що ректор Акмаєв А.І. помер від серцевого нападу 25.06.2011р. і особисто не може спростувати безпідставні звинувачення, захистити свою честь та гідність, Донбаський державний технічний університет просить керівництво порталу «LB.UA» звернутися до Генпрокуратури України з проханням перевірки на наявність ознак злочину висловлювання Новикова В.О. в його зверненні до народного депутата України Єфремова О.С. та в статті «Алчевск. Коррупция в университете» і відповідно до статті 94 Кримінально-процесуального Кодексу України перевірити наявність приводів для порушення кримінальної справи проти Новикова В.О. за наступними статтями Кримінального Кодексу України:

ст. 383. Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину;

ст. 382. Невиконання судового рішення (ч.1 - Умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили …);

ст. 389 Ухилення від покарання, не пов'язаного з позбавленням волі (ч.1 - Ухилення від сплати штрафу …);

ст 119. Вбивство через необережність (ч.1).

Також просимо керівництво порталу «LB.UA» звернутися до Генпрокуратури України з проханням перевірки обставин виконання та захисту Новиковим В.О. кандидатської дисертації з державного управляння в Донецькому державному університеті управління в 2010 році, оскільки є підстави для припущення, що виконання та захист дисертації відбувалися з використанням корупційних схем".

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram