ГлавнаяОбществоЖиття
Спецтема
Управление общим

Нам пишуть: 17 діб без світла та тепла

17-й день (починаючи з 02 лютого цього року) декілька сімей багатоквартирного будинку в селі Плоске Броварського району Київської області сидять без світла, тепла, будь - яких людських умов до існування, навіть не в змозі приготувати їжу для своєї родини. І це не є відплатою за їхні злочинні дії чи багатотисячну заборгованість за спожиті комунальні послуги, це лише помста за відмову виконати незаконні вимоги директора Комунального підприємства «Плосківське» та Плосківського сільського голови сплатити, начебто, багатотисячну заборгованість за спожиту електроенергію.

Нам пишуть: 17 діб без світла та тепла

Редакція LB.ua отримала лист від Оксани Береської з сіла Плоське Броварського району Київської області. Ось що вона пише:

"Будинок № 1 по вул. Жовтнева в с. Плоске – це досить типове приміщення колишнього гуртожитку, де проживає чимало сімей, в тому числі з малолітніми дітьми. Враховуючи той факт, що в будинку відсутнє централізоване опалення, єдиним джерелом для обігріву, освітлення та приготування їжі є електроенергія, яку споживачі отримують від Броварського РП ВАТ «А.Е.С. Київобленерго» через КП «Плосківське».

Нещодавно розпорядженням Броварської районної державної адміністрації гуртожитку було надано статус житлового будинку і мешканці отримали змогу приватизувати займані кімнати. Але все виявилось не так просто, як здавалось би на перший погляд. Деяким мешканцям будинку було відмовлено в наданні дозволу на приватизацію, мотивуючи тим, що вони мають непогашену багатотисячну заборгованість за спожиту електроенергію за період з 2006- 2011 роки не дивлячись на те, що мешканці справно сплачували за комунальні послуги та спожиту електроенергію і у них відсутня будь – яка заборгованість, що повністю підтверджено документально. Проте директор КП «Плосківське» Терлюк Валентина Василівна в «доступній» формі пояснила мешканцям, що вони не лише не отримають приватизацію (хоча вирішення цього питання не відноситься до її компетенції), а й ніколи не побачать електроенергії у своїх квартирах.

З проханням допомогти розібратись у ситуації мешканці будинку неодноразово звертались до місцевих органів влади - Плосківської сільської ради, Броварської райдержадміністрації, Київської обласної державної адміністрації та Броварської міжрайонної прокуратури, де просили перевірити правомірність нарахування заборгованості. Але всі їхні звернення залишились не лише проігнорованими, не було отримано будь – якої письмової відповіді, і скрізь люди чули лише одне: «сплатіть і все !!!!».

Мешканці вказаного будинку готові надати будь – які документи, що свідчать про відсутність у них заборгованості, проте згодні сплатити кошти за спожиті комунальні послуги та електроенергію, якщо нарахована заборгованість буде підтверджена, але при цьому громадяни хочуть лише одного: знати, чому місцеві «царки» використовують незаконні та антилюдські методи по стягненню коштів. Станом на сьогодні відсутнє будь –яке судове рішення з приводу стягнення з мешканців будинку заборгованості за спожиту електроенергію та комунальні послуги.

Санвузол
Санвузол

З свого боку, жителі будинку готові надати копії численних звернень до місцевих органів влади та прокуратури, докази відсутності будь – якої заборгованості та докази незаконних дій керівництва комунального підприємства.

Сподіваюсь, що завдяки саме Вашому втручанню беззаконню, що чиниться по відношенню до простих людей, буде поставлено крапку.

Сьогодні на нас чиниться шалений тиск з боку директора комунального підприємства та сільського голови, які за допомогою адміністративного ресурсу та зв’язків серед посадовців районного рівня створюють всі умови, щоб зробити наше життя нестерпним.

Нещодавно сільський голова та директор комунального підприємства повідомили, що вони принципово зроблять все щоб наші сімі викинути на вулицю за непокору виконати їхні абсолютно незаконні вимоги!!!"

LB.ua готовий надати директору КП "Плосківське" можливість відповісти на цей лист. Також нагадуємо, що LB.ua та юрист Тетяна Монтян чекають на листи від ОСББ. Передайте свій досвід іншім, напишіть на адресу [email protected]

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram