ГлавнаяПолитика

Обличчя влади: дівчата з телевізора

Віднині дії Віктора Януковича будуть пояснювати уже не одна, а цілих дві галичанки. На підсилення Ганни Герман, яка попри посаду заступника глави АП де-факто виконувала роль речника президента, в АП запрошено працювати Дарку Чепак. Яка й буде офіційним прес-секретарем Вітора Януковича.

Обличчя влади: дівчата з телевізора
Фото: telekritika.ua

Дарка — класний професіонал і, безумовно, підсилить інформаційний напрямок роботи АП. Та обговорити я пропоную не чесноти нового речника (а їх чимало), а той дивний як на мене факт, що прес-секретарями українських президентів уже віддавна стають молоді особи жіночої статі. При цьому, на Заході глави держав віддають перевагу зрілим профі середнього віку чоловічої статі. Не сприймайте мої слова як вияв сексизму. Це просто цікавий феномен.

Нинішній речник Обами Джеймс 46-річний “Джей” Карні до приходу у 2008 рік в Білий Дім був одним із провідних журналістів журналу The Time, був московским кореспондентом видання, потім коресплондентом президентського пулу у Білому Домі та керівником Вашингтонського бюро.

Його попередник — 40-річний Роберт Лейн Гіббс до призначення речником президента США був одним з керівників виборчої кампанії Обами, а до цього — кандидата у президента Джона Керрі, був директором по зв'язках із громадськістю Демократичної партії США.

У нас аналогічна традиція перервалася в часи Кучми. Його пресс-секретарями були головред "України молодої" Михайло Дорошенко, Олександр Майданик, Дмитро Марков, тодішній та і нинішній керівник “Інтерфаксу” Олександр Мартиненко. У 2001 році його у свою чергу змінив Ігор Сторожук, досвідчений телевізійник, один з керівників НТКУ, а потім — керівник управління інформації АП.

Потім — суцільна галерея потретів “дівчат з телевізора”: Олена Громницька (у Кучми), Ірина Геращенко та Ірина Ваннікова (у Ющенка).

Чому так?

Олег БазарОлег Базар, головний редактор LB.ua
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram