ГлавнаяПолитика

Свобода слова «по виклику»

На вас тиснуть? На телеканалі чи в газеті впроваджують цензуру? Не хвилюйтеся!

Свобода слова «по виклику»
Фото: darudar.org

З учорашнього дня в Адміністрації президента працює новий сервіс – інспекція з питань свободи слова.

Щоправда, без затвердженого бюджетного фінансування, ця структура, поки що функціонує в тестовому режимі. Зате відоме ім’я головного інспектора – ним стала заступниця голови АП Ганна Герман, людина в питаннях медійних глибоко поінформована і добре обізнана.

Перший рейд, що відбувся на канал «1+1», показав - на «другій кнопці» країни панує «самоцензура». Пані Герман пообіцяла знайти її джерела на зустрічі з гендиректором телеканалу Олександром Ткаченком.

Оскільки сьогодні про цензуру в новинах заявили журналісти ще одного телеканалу - СТБ, з таким обмеженим штатом інспекція ризикує не впоратися з масовими викликами. Тому їй варто терміново поповнити свої ряди висококваліфікованим персоналом.

«Лівий берег» може рекомендувати на посаду заступника п.Герман Сергія Васильєва, керівника головного управління інформаційної політики Адміністрації президента в 2002-2004 роках.

Я особисто спілкувалася з цим паном у грудні 2002-го в його кабінеті. Гарантую – він зможе знайти 400 відносно чесних способів пояснення, чому з приходом Януковича до влади сюжети почали знімати і монтувати анонімні журналісти.

Михайлина СкорикМихайлина Скорик, журналістка
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram