Блог Віталія Кличка

Лідер партії "УДАР"

Віталій Кличко

Лідер партії "УДАР", голова фракції партії "УДАР Віталія Кличка" у Київській міській раді. Герой України

Народився в родині військовослужбовців 19 липня 1971 року в селищі Біловодське Московського району Киргизької РСР. Разом із батьками та молодшим братом Володимиром мешкав у різних куточках Радянського Союзу. З 1984 року родина переїхала до України.

Закінчив Переяслав-Хмельницький педагогічний інститут ім. Драгоманова. Кандидат наук у галузі спорту та фізичного виховання. Захистив дисертацію на тему: «Методика визначення якостей боксерів у системі багатоетапного спортивного відбору». У січні 2011 року закінчив Національну академію державного управління при Президентові України. Отримав ступінь магістра за спеціальністю «Управління суспільним розвитком».

Боксом почав займатися з 14 років. За свою спортивну кар'єру досяг висот світового рівня: двократний чемпіон світу з кікбоксингу серед аматорів і чотирикратний серед професіоналів, триразовий чемпіон України з боксу, чемпіон Перших Всесвітніх Ігор Військовослужбовців, срібний призер Чемпіонату світу з боксу серед аматорів.

На професійному ринзі з 1996 року: чемпіон Європи, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBO і WBA, чемпіон світу з боксу в суперважкій ваговій категорії за версіями WBO і WBC. Усесвітня боксерська рада назвала Віталія Кличка кращим панчером в історії суперважкого дивізіону.

Займається активною громадською діяльністю. У 2003 році разом з братом Володимиром заснували благодійну організацію «Фонд братів Кличків».

Політичну кар'єру розпочав у березні 2006 року, коли одночасно балотувався до Верховної Ради та Київради, як голова Блоку «Пора-ПРП». За підсумками виборів очолив фракцію в Київській міській раді.

Після позачергових виборів мера та Київради навесні 2008 року Блок Віталія Кличка удвічі збільшив своє представництво в міській раді. В лютому 2011 року фракція Блоку Кличка в Київраді була перейменована на фракцію "УДАР Віталія Кличка ". Консолідована команда з 12 депутатів виконує роль постійної та послідовної опозиції до діючої нині влади в столиці.

У квітні 2010 року очолив політичну партію «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи)».

Все записи блога
  • Генплан столиці – легалізація корупції Мені часто здається, що столична влада й кияни живуть в паралельних вимірах
  • Навіщо вороги, коли є такі "друзі"? Я довго спостерігав за українською політикою збоку. Думаю, що багатьох вождів згубило інтриганство, підкилимні ігри й вічний пошук ворогів. Саме тому, що інакше уявляю принципи, які…
  • Вчора телекомпанія НТВ записувала інтерв'ю на тему Голодомору. Головне питання – як пережила цю трагедію моя родина і чи вважаю я великий Голод геноцидом. Звичайно, так. Бо ж як ще…