Блог Василя Ковальчука

Правозахисник, афганець

Василь Ковальчук

Ковальчук Василь Григорович народився у Полтаві 24 січня 1958 року в сім’ї службовців.Громадянин України. Українець. Не судимий. Позапартійний. Освіти вищі: Технічна, військова, юридична, економічна.

З 1964 по 1974 рр — навчався у 20-й та 1-й середніх школах.

З 1975 по 1976 рр — працював слюсарем-інструментальником на заводі «Електромотор» у Полтаві.

З 1976 по 1978 рр — Чорноморський флот, матрос-комендор(артилеріст) бригади торпедо-ракетних катерів.

Закінчив Сумське вище командне артилерійське училище імені Фрунзе.

З 1983 по 1985 рр Василь Ковальчук служив в Афганістані. Кавалер ордену «Червоної Зірки». Проходив службу на Далекому сході, Німеччині, Україні. Підполковник запасу. Військовий пенсіонер. Після виходу в запас керував виробничо-комерційною, транспортною та будівельною фірмою.

З 1995 по 2000 рр — виїжджав до Сполучених Штатів Америки, де працював будівельником, водієм, ковалем та навчався в «Торо коледжі» Бруклін за спеціальністю менеджмент.

В 2008 році Василь Ковальчук закінчив юридичну академію ім. Ярослава Мудрого — магістр правознавства. Займається правозахисною діяльністю.

З 2008 по 2009 рр Василь Ковальчук працював першим заступником генерального директора ДП «Полтавастандартметрологія». Далі — дослівний уривок з автобіографії Василя Ковальчука: «Надав жахливу 100% інформацію обласним СБУ, МВС, прокуратурі стосовно фальсифікації результатів лабораторних аналізів, допущення на полиці магазинів дитячих продуктів (йогуртів), що містили смертельні дози отруйних речовин і за хабарі не вилучення партій цих отруйних продуктів з полиць магазинів. Підняв питання на державному рівні про сплановане отруєння народу України та корупцію в Держспоживстандарті і причетність до цього депутата ВР, заступника голови судочинного комітету ВР Кармазіна Ю. А. Зараз в судах довожу свою правоту.»

2010 рік — кандидат на посаду міського голови Полтави від ВО «Свобода». 4-те місце з 12 учасників.

Василь Ковальчук має чотирьох дітей. Дочки: Антоніна (21 рік, студентка 5 курсу) та Вікторія (5 років); сини: Василь (18 років, студент 2 курсу) та Антон (7 років, школяр 2 класу). Дружина: Ковальчук Діяна (лікар). / Вік вказаний станом на 18 квітня 2012 року/

Зі школи та на протязі всього офіцерського життя Василь Ковальчук професійно займався ручним м’ячем (гандболом) — захищав ворота, ставав кращим воротарем турнірів всіх рівнів. Для себе грає на фортепіано. Майстер спорту Німеччини по виучці службових собак. Полюбляє гірські лижі, «моржує» з дитинства.

Василь Ковальчук проживає у Полтаві в Київському районі.

Все записи блога