Ще один засуджений додасть клопоту Рінату Кузьміну?

Нещодавно, мас медіа повідомили про закриття кримінального провадження відносно першого заступника Генпрокурора Ріната Кузьміна та одного із слідчих ГПУ. Зазначене провадження було відкрито, у відповідності до нового КПК, за заявою засудженого екс-міністра МВС Юрія Луценка. Після перевірки, в діях високопосадовців ознак злочину знайдено не було, хоча Луценко посилався на Рішення європейського суду, яке було на його користь.

Скоро ще один засуджений може отримати право повторити заяву екс-міністра МВС. Це ніжинський мер Михайло Приходько, проти якого ще 15 грудня 2008 року перший заступник Генерального прокурора України Рінат Кузьмін порушив кримінальну справу за отримання хабара в особливо великих розмірах. Підсудний міський голова неодноразово заявляв, у ЗМІ та залі в суду, що «докази проти нього сфабриковано, хабар у службовий автомобіль підкинули, а кримінальну справу порушили незаконно». Суд першої інстанції, ще у листопаді минулого року, після двох років розгляду все ж, засудив ніжинського мера до 6 років позбавлення волі.

Але наразі триває апеляційне оскарження. Мер Приходько впевнений, що апеляційний суд Чернігівської області його виправдає і кримінальну справу закриє за недоведеністю вини. Підставою також мають бути численні порушення, допущені слідчими та виявлені судом першої інстанції.

Якщо відбудеться так, як говорить засуджений міський голова, то порушення кримінальної справи проти нього буде визнано не законним і за це комусь прийдеться відповідати. Чи може трапитися так, що вже наприкінці січня генпрокуратура матиме чергову головну біль в особі виправданого чиновника Михайла Приходька?

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram