Блог Лесі Ярошенко

інформаційний менеджер Українського форуму благодійників, редактор порталу "Україна філантропічна"

Леся Ярошенко

Консультант із комунікацій Українського форуму благодійників Кандидат наук із соціальних комунікацій. Викладач Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Практик PR та GR, міжсекторних комунікацій. PR-менеджер низки соціальних проектів («Благодійність без шахрайства», Всеукраїнський фотоконкурс і мандрівна фотовиставка «Благодійність в об’єктиві», Національний рейтинг благодійників, щорічна Міжнародна конференція Українського форуму благодійників), адвокаційних кампаній (запровадження телекомблагодійності без податків в Україні, проекту «Кров новин – новини крові» за популяризацію неродинного безоплатного донорства крові та підтримку реформи служби крові), дослідницьких проектів та кампаній з підвищення стандартів журналістики та рівня медіаграмотності (медіа-моніторинг висвітлення в регіональних, національних та зарубіжних ЗМІ виборчих кампаній, проблематики щодо вимушено переміщених осіб, волонтерського руху).

2016 року отримала спеціальний приз УВКБ ООН за ролик соціальної реклами про вимушено переміщених осіб на фестивалі «Молодія».

До висвілення соціальних проектів та медіа-партнерства залучила понад сто національних та регіональних ЗМК, зокрема телеканали 1+1, «Інтер», СТБ, «Перший діловий», журнали «Новое время», «Країна».

Професійну діяльність почала як журналіст газети «Вечірній Київ». Працювала в галузі комерційної та соціальної реклами.

Закінчила магістратуру й аспірантуру Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 2011 року захистила кандидатську дисертацію на тему «Методика і практика моніторингових медіа-досліджень в Україні».

Все записи блога