Блог Ігоря Артюшенка

Народний депутат, БПП

Ігор Артюшенко

Народний депутат України, голова Запорізької територіальної організації партії «Солідарність» - Блок Петра Порошенка», почесний президент благодійного фонду «Лебедія», активний громадський діяч та лідер запорізького Євромайдану В 2009 році отримав вищу освіту за кваліфікацією «Лікар». В 2013-му став магістром з управління фінансово-економічною безпекою. Захистив магістерську роботу на тему «Проблеми безпеки державного бюджету».

З 2006 року почав активно займатись громадською діяльністю ставши заступником голови студентської ради Запорізького державного медичного університету.

З 2009 по 2012 рік був головою Запорізької обласної молодіжної організації «Небо», а з 2011-го уповноваженим представником Міжнародної благодійної організації «Центр національного відродження» (м. Київ) у Запорізькій області.

Активно займався моніторингом законності виборчого процесу. В 2012 році став координатор громадського руху «Чесно» у Запорізькій області та аналізував дотримання законодавства під час парламентських виборів.

В 2012 році очолив суспільно-політичну організацію «Українська справа», яка стала одним з основних організаторів Євромайдану в Запоріжжі.

Окрім цього з 2012 по 2013 був одним з лідерів антикорупційного руху «Стоп-відкат», що займався розслідуваннями корупційних схем у сфері бюджетних закупівель.

В 2014-му обраний до Верховної Ради України від Блоку Петра Порошенка по мажоритарному округу №75.

У Верховній Раді активно займається антикорупційною діяльністю. Член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції, член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань проведення технічної експертизи будівельних робіт та перевірки ефективності використання бюджетних коштів при будівництві мостових переходів через річку Дніпро в місті Запоріжжя, заступник співголови групи з міжпарламентських зв’язків зі Словацькою Республікою, член групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, член групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою, член групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою, член групи з міжпарламентських зв’язків зі Сполученими Штатами Америки, член групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією, член групи з міжпарламентських зв’язків з Австралією.

Одружений. Є донька – Соломія.

Все записи блога
  • Про екологію та жагу до життя Документ на сайті електронних петицій Кабміну зареєстрували запорізькі активісти. Ініціатори подання рекомендували забезпечити безперервний контроль за станом викидів на підприємствах-забруднювачах…
  • Що робити з багатими? Україна стала першою країною, в якій реформа декларування була настільки відкритою – доступ до переліку статків посадовців отримали абсолютно всі громадяни, чого нема ніде в світі…