ГлавнаяБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Януковичу Київ як "кістка в горлі"

Залишилася доба до моменту коли може бути прийнято доленосне для Києва рішення ВР щодо проведення виборів мера столиці та депутатів Київради.

Протягом останніх тижнів, у своїх публікаціях, я неодноразово наводив аргументи і робив свій власний прогноз з приводу «київського питання». Повторюватись не буду. Підведу риску.

Фото: Макс Левин

Всі ці дні, ми, спільно з моїми друзями і соратниками, народними депутатами від опозиції та нашими активістами, щодня зустрічалися з киянами. Власноруч, ми роздали тисячі листівок із запрошеннями на акцію 2-го квітня, провели десятки міні-мітингів, робили заяви в ЗМІ, давали інтерв'ю, роз'яснювали. Головною нашою метою було донесення до максимальної кількості киян важливості подій, що розгортаються в столиці. Ми робили все що в наших силах.

Буду нечесним, якщо скажу, що нас в усьому підтримують. Ні. На жаль, зневіра, інфантильність, розчарування, роздратованість політиками та відвертий «пофігізм» ще глибоко сидить в душах та серцях людей. Але, все ж, значна більшість киян схожа в одному. Вони ненавидять Януковича, ненавидять

Попова, вони не сприймають і не визнають окупаційного режиму. Вони розуміють, що столиці має бути повернуто самоврядування. І беззаперечно, Київ – місто опозиційне!

А чого хоче сам Янукович? Все просто. Він хоче абсолютної влади. Він хоче бути "императорм всея Украины". Єдиним і повноправним власником держави. Мало того, "імператорську корону" він хоче передавати у спадок. Кому? Здогадатись не важко. Таке у нього "скромне" бажання.

Отже, відміна виборів у столиці - це репетиція відміни майбутніх виборів президента і «узаконення» довічного панування мафіозного клану в Україні, державної «коза ностри». Тобто, остаточна і цілковита узурпація влади однією людиною (родиною). Як він це зробить? Є варіанти. Через референдум, розпуск нинішньої ВР ( і введення 100%-вої мажоритарки), впровадження двопалатного парламенту, черговою зміною Конституції і т.д. Наразі, це не так важливо. Головне, що для реалізації цих страшних, підступних і антидержавних заходів, диктатору необхідно зберегти контроль над столицею. А от чи готові бачити його тут на "пристолі" ? Відповідь дадуть кияни. Втім, я перконаний, звичайно, що ні.

Для Януковича Київ – «кістка у горлі». Бо він прекрасно розуміє, що хто володіє столицею, той володіє Україною. Ну, а Київ, слава Богу, так і не став «донецьким». Київ залишився українським. Він був і буде форпостом демократії і свободи в країні. Саме цього й боїться Янукович. Тому піде на все, щоб це поламати.

По нашим данным, Конституционный Суд получил указание принять решение о том, чтобы перенести выборы в Киеве на 2015 год

— Арсений Яценюк

Представники режиму налаштовані категорично. Виборів у Києві, за їхнім планом, не буде до 2015-го року. Прикриваючись очікуванням рішення КС (яке вже давно написане, я про це розповідав у попередніх публікаціях), вони будуть «тягти резину» до упора. І максимум на, що погодяться, то це дострокові вибори мера. На два роки, без виборів до Київради.

Але для нас це неприпустимо! Опозиція чітко наголошує на проведенні виборів як міського голови так і депутатів Київради. На цьому потрібно стояти до кінця! Блокувати трибуну, оточити парламент і стояти там до тих пір поки вони не дотиснемо. Маємо зрозуміти, що сьогодні питання Києва – це питання якою буде вся Україна вже в найближчий час.

А захистити Київ зможуть тільки народні маси, тільки самі кияни. ОО«Батьківщина», «Свобода» і «УДАР», робитимуть все можливе ( я в це вірю), але без підтримки людей нам нічого не вдасться. Це аксіома.

В останніх новинах, в коментарях "спікерів" та політтехнологів Банкової дуже добре відчувається, що «регіонали» крутяться "як вужі на пательні" перед 2-м квітня. Яку тільки єресь вони не вкидають у медійний простір проти опозиції. Мета зрозуміла: заплутати, посварити, відволікти, переконати людей, що нічого з мітингу під ВР не буде і т.д. Брешуть! Тому що бояться. Як таргани лякаються світла, так Янукович і Ко бояться людей. Людей і лідера опозиції Юлії Тимошенко. Це дві головні патологічні фобії українського диктатора. Люди і Юля…

Втім, я переконаний, що освічені люди, інтегровані у інформаційний простір, усвідомлюючи політичну ситуацію в Україні та Києві, не вірять у всі ці дурниці, що прописуються на Банковій і озвучуються в пресі та на ТБ.

Тому, все в наших руках. Ми здатні змусити їх реагувати і виконати волю Киян. І тому, сьогодні, як ніколи нам потрібна єдність. Єдність не тільки за партійною ознакою, а єдність київської громади, готової захищати своє місто від остаточного знищення.

Насправді, питання стоїть дуже просто: Чи готові ми бути рабами на службі зажирілих олігархів, якими керують диктатор і «стоматолог»? Я - ні! Чи усвідомлюємо ми, що ми відповідальні не тільки перед собою, а й перед своїми дітьми? Я – так!

Ну невже нам не соромно, що сьогодні, «донецька орда», яка відчуває себе тут господарями, вважає нас мовчазним «стадом», а не людьми. Вони впевнені, що нас легко «нагнути» і залякати, що ми не здатні, по-справжньому, захистити свої ЗАКОННІ ПРАВА.

Мене часто запитують, а чи прийдуть люди і скільки їх буде? Не знаю. Але вірю, що прийдуть. І їх буде достатньо багато, я перконаний і на це сподіваюся. І скільки б їх не прийшло, я буду розуміти одне: це справжні патріоти України, справжні патріоти Києва. Переконаний, що 2-го наша боротьба не припиниться. Навпаки. Вона повинна продовжуватися і наростати.

Друзі, завтра під ВР потрібно приходити не за партії, не за опозицію, не за її лідерів. Потрібно прийти за себе! Заради майбутнього своїх дітей, майбутнього нашого славного, вічного Києва! Ми не маємо морального права віддати його на розграбування і потурання цій кримінальній хунті.

Отже, головне не бути байдужим і просто прийдіть.

Я переконаний, що глибоко в серці, значна більшість з вас підтримує мої слова, як би патетично, для когось, вони и не звучали. Але це не патетика. Це реалії сьогодення. Залишилося зробити вибір. І він за вами.

Дуже важливо, щоб завтра, серед киян не спрацював принцип "і без мене обійдуться...". Або "моя відсутність, все-одно, нічого не вирішить...". Це страшна помилка! Ні в якому разі, так думати не можна! Кожний присутній під ВР на вагу золота, без перебільшень. Від кожного з нас залежить успіх нашої спільної акції протесту 2-го квітня. Приходимо усі як один!

Друзі, ніякої політичної бравади. Вирішується питання: Рабство чи воля? Кожен обирає для себе сам. Хоча, мабуть достатньо людей сьогодні розуміють, що давно знаходяться у латентному рабстві Януковичу. Хіба не досить? Напевно, вже настав час все виправляти. 2012-й рік показав, що Київ наш! Він належить Киянам, а не «регіоналам» та їхнім посіпакам. Тож давайте разом вийдемо і доведемо, що ми – Люди, що ми – Кияни, що ми – Народ!

Ми зробили все можливе. Годинник тікає… Ті, хто ще сумніваються, мають час прийняти рішення. Але варто усвідомити, що ми – творці своєї долі і ніхто за нас її не збудує.

Особисто я, буду увесь час знаходитися на вулиці, поряд з вами, поряд з людьми. Сподіваюся багатьох з вас побачити і буду дуже радий живому спілкуванню. Будемо разом!

Один за всіх і всі за одного!

Отже, дорогі кияни, патріоти! Завтра, 2 квітня, о 9.00, прийдіть під ВР! В цей день вирішується не тільки доля Києва, а й всієї України! Не будьте байдужими! Ми маємо шанс зробити потужний крок на шляху усунення режиму диктатури Януковича! Жодних сумнівів у перемозі!

Києву - владу Киян! Слава Україні!

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram