ГлавнаяБлогиблог Юрія Луканова

Трамп не звертає увагу на рейтинги?

Вчора Трамп здобув перемогу. Спершу Палата представників, а потім і Сенат проголосували за його закони по скороченню оподаткування. Податки будуть. Вчора республіканці це так святкували у Білому домі, наче Месія спустився на грішну Землю. Піар понад усе.

Фото: EPA/UPG

Десь місяця тому була інша перемога. Верховний суд США запустив його тревел бан, тобто тимчасову заборону на в'їзд громадянам тих шести переважно мусульманських країн, з яких, на його думку, іде найбільша загроза безпеці США. Спершу той тревал бан був заблокований судами нижчої інстанції, відбулися акції протесту зі звинуваченнями його уксенофобії проти мусульман. Але найвищий суд поставив всі крапки над «і».

Він ще готує реформу міграційної політики, яка не дозволить отримання громадянства за випадковими критеріями, зокрема, має намір скасувати дуже дивну лотерею, яка дозволяла надавати право на проживання у США просто тим людям, яким пощастило виграти в цій лотереї. Він каже, що громадянство надаватимуть тим, хто є дієздатним, зможе сам себе забезпечувати, а не сідати на соціальне забезпечення. Ніяких випадковостей.

Трамп також скасувати Обамівську реформу охорони здоров'я, котра, на його думку, є дуже дорогою і породжує тенденції, які висмоктують кошти з бюджету. Це йому не вдається. Можливо, з часом.

Всі ці заходи зазнають шаленої критики від його опонентів. Його рейтинг на рівні 30 з хвостиком відсотків. Але виглядає так, наче Трампа не цікавить рейтинг. Він робить саме те, що обіцяв під час передвиборної кампанії 2016 року. Його кроки можуть подобатися або не подобатися, але він обіцяв їх робити під час виборів.

Юрій Луканов Юрій Луканов , Журналіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram