Щотижня – спортивний турнір, щомісяця – спортивний об’єкт

Вже тиждень в Ірпені обговорюється відкриття нового басейну, і на цій спортивній хвилі згадується чимало інших спортивних здобутків, яких нам вдалося досягти цього року.

Найголовніший результат – все більше людей у нашому місті починають займатися спортом. Вдвічі збільшилася кількість спортивних секцій. Серед них є зовсім нові для Ірпеня види спорту: фехтування, стрільба з луку, художня гімнастика, великий теніс. Сотні ірпінців протягом усього літа займалися фітнесом на свіжому повітрі у парку Правика, а з минулих вихідних ми почали влаштовувати у парку дитячі спортивні неділі. Ініціаторами спортивних заходів виступає не лише виконавчий комітет міської ради. Все частіше пропозиції надходять від різноманітних громадських організацій і просто ініціативних груп. Минулої суботи громадські активісти вперше в Ірпені провели сімейне креативне спортивне дійство Week of Kings, під час якого спортивним знаряддям виступали звичайні побутові речі: мотузки, ящики тощо.

Здоровий спосіб життя з лозунгів поступово стає реальністю. І це, звичайно, радує.

Часто з цього приводу мене запитують, як нам це вдається. Перш за все, завдяки чітко визначеній стратегії: розвиток спорту в Ірпені – одне з пріоритетних завдань. Для цього ми відкрили басейн, установили нові спортивні комплекси у парках і скверах, оновили ДЮСШ, будуємо перший міський стадіон. Ми відновлюємо спортивну інфраструктуру за рахунок міського бюджету і залучаємо до цього інвесторів. Частина нових спортивних закладів відкривається завдяки підприємцям, яким надаються приміщення в оренду на пільгових умовах. Натомість вони ремонтують приміщення, оснащують його необхідним інвентарем. Таким чином місто отримує новий спортивний об’єкт, а громада – можливість вибору. Завдяки такому підходу зараз в Ірпені створюється черговий об’єкт – центр сучасних східних бойових єдиноборств кудо. При цьому варто зазначити, що загалом по місту 70% відсотків занять спортом є безкоштовними.

Спортивна громадськість Київщини вже високо оцінила нашу роботу у розвитку фізичної культури і спорту. Після успішного проведення в Ірпені цьогорічного Олімпійського дня Київщини, наше місто неофіційно прозвали олімпійською столицею області. І ми намагаємося підтримувати і розвивати цей статус. Все частіше Ірпінь стає місцем проведення обласних, національних і міжнародних змагань (фактично це відбувається щотижня). Наступних вихідних ми приймаємо чемпіонат Європи з регбі і перші великі велоперегони з призовим фондом понад 125 000 гривень. Чекаємо на гостей і на нові спортивні ініціативи.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram