В Ірпені почали вчити плаванню за комунальний кошт

Збулася ще одна велика ірпінська мрія – ми нарешті відкрили у місті басейн. Сьогодні перші дітлахи прийшли на безкоштовні уроки плавання, а після обіду плавали всі охочі.

Так розпочалася реалізація нещодавно прийнятої нової соціальної програми навчання плаванню дітей в Ірпені. Відтепер усі учні 1-4 класів один раз на тиждень проводитимуть обов’язковий урок фізкультури в басейні. Крім цього, басейн надаватиме комерційні послуги усім любителям плавання і тим, кому це рекомендовано лікарями.

Басейн розташований у дитячому таборі «Дружній» і належить Київському заводу «Радар», з яким вдалося домовитися про співпрацю у рамках соціальної програми. Для Ірпеня це дуже важлива подія. Бо багато років в місті стоїть недобудований басейн, а ірпінці вимушені були їздити плавати у сусідні міста. Багато років про це говорили, писали, проводили круглі столи, збирали підписи, організовували громадські рухи… Але зрушити тему з місця нікому не вдавалося.

Ми оновили басейн «Дружній», закупили інвентар. У басейні 4 доріжки по 50 метрів. Крім обов’язкових уроків плавання для школярів, тут займатимуться спортсмени, працюватимуть групи здоров’я та аквааеробіки.

Відкриття басейну – серйозний крок веред на шляху реалізації стратегії розвитку Ірпеня до 2020 року. Але для повноцінного міста здоров’я одного басейну замало. Тому вже сьогодні ми шукаємо партнерів для капітальної реконструкції та запуску другого басейну.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram