Повторне звернення до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо побиття активістів

Шановний Арсене Борисовичу!

6 серпня я публічно звернувся до Вас щодо побиття активістів в Ірпені та Приірпінні на Київщині, зокрема, у своїх блогах на сторінках інтернет-видань «Лівий берег», «Кореспондент» та «Обозреватель». Моє звернення було широко висвітлено провідними українськими інтернет-ресурсами.

У своєму зверненні я просив Вас провести незалежне розслідування та невідкладно знайти замовників, організаторів та виконавців побиття активістів на Київщині. На той час це стосувалося лише Олексія Кулібабчука, Вадима Маштабея та Євгена Мельничука.

У ніч із п’ятниці на суботу було жорстоко побито активіста Віктора Бархоленка.

Я офіційно заявляю, що, за моєю інформацією, стосунок до цих інцидентів має злочинна група, метою якої є лише одне – дискредитувати мене та очолювану мною політичну партію «Нові обличчя».

Це підтверджується декількома фактами.

По-перше, побиття активістів збіглося з розгортанням цілеспрямованої брудної інформаційної кампанії проти мене.

По-друге, в Ірпені відбуваються мітинги, і місцеві засоби масової інформації вже зафіксували факти роздавання грошей за участь у цих мітингах.

По-третє, в цей процес втягнуті політичні сили, які зацікавлені у створенні конфлікту між мною та місцевими активістами.

Тобто, є вагомі підстави вважати, що у фінансуванні брудної політичної кампанії проти мене та у побитті активістів фігурує один і той самий замовник.

Фотодоказ роздачі коштів заїзджим гастролерам-активістам
Фото: Надано Володимиром Карплюком
Фотодоказ роздачі коштів заїзджим гастролерам-активістам

У замовника – два основних завдання.

Перше: отримати доступ до бюджетних коштів Ірпеня, розкрадання яких мені вдалося призупинити ще минулого року. Це дозволило нам провести масштабну реконструкцію парків, скверів, дитячих поліклінік та соціальних установ.

Друге: отримати можливість дерибану земель Ірпеня та Приірпіння. Цей дерибан тривав два десятиліття, і його піком стали рішення місцевої влади часів диктатора Януковича. Саме ці регіонали вкрали у мене перемогу на виборах Ірпінського міського голови у 2010 році попри протоколи з мокрими печатками, які свідчили про мою перемогу.

Сьогодні ці люди хочуть повернутися до влади і на своєму шляху не гребують усіма методами: від «чорних» листівок проти мене в кожну поштову скриньку міста до побиття активістів. Переконаний, що за цими звірячими діями стоять учасники політичного процесу, оскільки вони відбуваються напередодні виборів до місцевих рад Київської області.

Я не вірю в те, що за цими людьми не стоять високопосадовці, адже така кампанія не відбулася би без потужного фінансування та адміністративної підтримки чиновників високого рівня.

Висловлюю готовність надати всебічну допомогу в проведенні розслідування та якнайшвидшому встановленні винних.

Я вдруге прошу вас, пане Міністре, взяти розслідування цих справ на особистий контроль і оголосити громадськості прізвища замовників, організаторів та виконавців цих побиттів.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram