ГлавнаяБлогиБлог Владимира Маруса

Самозасуванці

Докерувались! Кандидат-регіонал вимагає захисту від… адмінресурсу. Тобто «цирк уєхал, а клоуни осталісь».Те, що відбувається ще й досі на Херсонщині, більше нагадує чи то цирк, чи громадянську війну, аніж просто виборчий процес. Ще й досі не дали ладу у 184 окрузі. Нагадаю, що будівлю міськвиконкому захоплювали 300 виборців.

Фото: Владимир Марус

Там зникали члени комісії, голова була затероризована до сердечних нападів та істерики. Поруч з нею якось випадково опинялись то мер Нової Каховки,то заступник губернатора. Протокол відправлено без кворуму.Бо підписали його тільки 9 членів комісії з 18 ти. І хто правий, хто ні, може встановити тільки суд. Але зафіксовано ще більш вражаючі, документально підтверджені факти.

Приміром, в 185 окрузі, (райцентр Каховка) з села, що на відстані 150 км, 4 члени комісії з різних партій і співробітник міліції привозять протоколи від кандидата ПР. Комісія вимагає уточнення кількох протоколів.   

300 км, вночі, по сільським автошляхам, ще й як мінімум півгодини на виправлення, тож потрібно годин п ять. Але «комісіянти» сідають на реактивного літака й привозять уточненого протокола за…1 (одну), 15, найдовше 40 хвилин.

Всі вони є в наявності. Їх є до десяти. Але й то ще не все. Кілька протоколів проштемпельовано печаткою…з інших дільниць. Конкретно на протоколі номер дільниці такий – то, а печатка – з іншого.

Таких і подібних до них «фокусів» «нєсть числа». В усілякому разі і таких протоколів є також до десяти. Скарги подано до обласної прокуратури. Але то є не виключення, а правило. Таке робиться зовсім не на одній дільниці.

До речі, меру Каховки також було в дуже ввічливій і інтелігентній формі було зауважено, що він не є учасником виборчого процесу. Тож в приміщенні комісії йому робити нема чого.

Вражає інше. Заявляю офіційно – в Херсоні адмінресурсу задіяно не було. Бо те, що робилося, не відповідає його суті. Просто всі підрозділи, що номінально підпорядковані керівникам обласної влади, було кинуто на те, аби вибити з гри опозиційних кандидатів.

І «запхати» в усілякий спосіб до ВР «своїх». Просто немає потреби перераховувати все те, що робилося. Таке було і в інших областях, тож всі прекрасно знають, що то було.

Але автор свого часу робив кілька публікацій на тему виключно того, що за подібних умов ПР на виборах «пролітає як хваньєра над Парижем». Кілька разів, в тригодинних бесідах особисто губернатору на пальцях розкладав, що чекає і ПР, і особисто його в разі вірогідного «прольоту».

Намагався пробити глуху броню і достукатися якщо не до «професійних засад», то хоча б до здорового глузду чи інстинкту самозбереження. Голий Вася. Торрічеллієва пустота.

Таке ж намагався донести й до інших керівників ПР області. Знову глухо як у тАнку. Язика обмозолив, намагаючись втлумачити, що з того мотлоху, непотребу, який було висунуто кандидатами, нічого не буде. Як з нічого куля.

Крім того, депутати міськ- і облради постійно бруднилися в центрі земельних та бюджетних скандалів. Їм до лампочки честь партії, імідж Президента, вибори. Їм окрім бабок нічого не болить.

Тож інакше як за шаленого тиску, гвалтування комісій, чистого шахраювання, навіть не фальшування, нічого вичавити не можна. Що голий під піхву сховає?

Ну який з Василя Хвєдіна до біса кандидат, прости Господи? То тільки подумайте –йому ж зелена вулиця була. Білборди висіли по всьому місту ще задовго до виборів і й на хвилину не знімалися. Виборчого фонду не вважав за потрібне відкрити.

На зустрічі до будинків з ним іздила вся служба безпеки ХСЗ на чолі з начальником, міліціянти, (є фото й відео документи). За кошти підприємства асфальтувалися двори, пробивалися скважини для питної води, купувалося обладнання лікарень.

Вся дільнича комісія… ні, такого вголос казати не буду, але всім все зрозуміло. Всі телеканали, всі радіо, найдорожча центральна преса – вдень і вночі захлинаючись розповідала про «великого суднобудівника».

Янукович, як піар-менеджер Фєдіна, приїздив до Херсона за кілька днів до виборів на підтримку. І Президента теж було підставлено. Керівники ПР міста наробили такого дурного, що всі херсонці плювалось.

На тиждень, перед виборами, повністю «вклали» 4 (чотири) опозиційні міські, найпопулярніші сайти. А це не одна сотня тисяч гривень.

Спонсорувався День Міста, театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», було видумано неіснуючу «Южную дугу». Все марно. За таких умов програти більше 5 000 голосів…7 %! Фантастика.

Крім того, автор на протязі кількох місяців у кожній публікації умовляв – Василю, розігнав би ти свою команду. Дурниця на дурниці їде, дурницею поганяє. Вони ж тебе кінчають. Тиша.

До того ж зараз члени наглядової Ради ХСЗ приїхали до Херсона аби розібратися – А хай скаже «начальник транспортного цеху», куди пішли кошти, що виділялись на вибори. Олігархи – вони коштів на вітер не кидають.

Самовисуванець Федір Негой з різницею в 8 000 голосів переміг ключового кандидата від ПР і комуністку. На скандальному 184 му, як вже казали, без кворуму відправили протокола.

На 185 му ніби все гаразд, але є зафіксовані й подані до прокуратури порушення кримінального характеру. Правда, проблема ще й у тому, що представники опозиції – чисті тобі «Муму», ні пари з вуст.

Чільний мер примудрився виграв у стовідсотково непрохідного кандидата всього кількасот голосів за рахунок зон, бюджетних установ і ХОСПІСу. Не здивуюсь, якщо він сам на себе подасть до суду й програє вибори.

Але найкумедніше буде далі. Програвши вибори, Василь Федін звичайно ж подав до суду. Суд в перерахунку відмовив (висуванцю ПР)

То він (тільки подумайте) на засіданні привів кілька десятків працівників ХСЗ з вимогою…не чинити тиску на суд. Ну смішніше вже нічого не придумаєш.

Але хочеться все – таки ще раз звернутися особисто до Януковича.

Шановний Вікторе Федоровичу!

Я завжди був прихильний до Партії регіонів, хоча не кандидат і не член. І дуже не хочу, щоб вона закінчила як «Наша Україна».

Але то вже зовсім інша історія, країно!

Владимир Марус Владимир Марус , Общественный деятель
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram