ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

Скульптура губернатора Ядухи не склала іспит зимою

Візитівка Хмельниччини, монументально-скульптурна композиція “Віра. Надія. Любов”, що задумувалась на віки, після лютих морозів почала втрачати свій естетичний вигляд. Просто незрозумілі речі стали коїтися: на “тілі” скульптури виступили іржаві “шрами”, а загальний вигляд монументу, з білого, набув жовто-коричневого, як у покійника. Що ж насправді сталося з твором мистецтва, у який обласна влада освоїла близько 5 мільйонів гривень?

Фото: Виталий Тараненко

Робітники, котрі два дні цього тижня трудилися над усуненням неприємного вигляду монументу, не на диктофон заявили, що причина усіх бід полягає у поспішності виконання робіт. Адже встановлення “Віри. Надії. Любов” підганялося під конкретну дату (22 вересня 2011 року 74-річниця зі створення Хмельницької області) і роботи виконувалися цілодобово, у дві зміни. Це завадило основному матеріалу, з якого виготовлена скульптура, набрати потрібної міцності. Тоді керівництво облдержадміністрації та мерії помпезно відкрили скульптуру і влаштували нечувану гулянку під час робочого дня!

Додамо, що зацікавленими особами, котрі виступили у лобіюванні “Віра. Надія. Любов”, був губернатор Василь Ядуха та директор обласного благодійного фонду “Щедрість” і за сумісництвом заступник голови облорганізації Партії регіонів Михайло Войтюк. Перший, завдяки методу переконання, “вибив” з обласного бюджету півтора мільйони гривень, з міського — 2,5 млн. грн. Також централізовано, по вертикалі (від голови райдержадміністрації) було організовано збір коштів у загальний казан, себто до фонду “Щедрість”. Лепта толоки принесла понад 3 млн. грн.

…Гіркий осад у цій історії також залишився через те, що досі з працівниками, котрі встановлювали монумент більше півроку тому, повністю не розрахувалися. У той час, коли, за неофіційними даними, на банківському депозиті лежить близько 1,5 млн грн коштів, які зібрав фонд “Щедрість” на “Віру. Надію. Любов”.

Монумент у вересні 2011 року
Фото: Виталий Тараненко
Монумент у вересні 2011 року

Монумент на початок квітня 2012 року
Фото: Виталий Тараненко
Монумент на початок квітня 2012 року

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram