ГлавнаяБлогиБлог Романа Семко

Ідеальна Україна. 38 тиждень 2012 року

Україна – це правова європейська демократія з урядом реформаторів, який веде її до процвітання та світового лідерства. Зміни, що впроваджуються на цій землі, ляжуть золотими буквами в аннали історії як приклад великої мудрості, гострого розуму та бездоганної чесності керманичів та народу – гідних синів і дочок Української Держави.

Топ-10 фактів, за які треба «дякувати» чи можна було б дякувати керівництву країни чи звичайним маленьким українцям, що творять сучасну історію:

Гнітюча реальність Ідеальна Україна
Янукович поручил разобраться с отключениями трансляции ТВі. Президент Украины Виктор Янукович обратился к членам Национального совета Украины по вопросам телевидения и радиовещания с просьбой срочно разобраться с ситуацией вокруг телеканала ТВi. Янукович попросив 4 членів Нацради, яких від призначає, та 4 членів, яких призначає Верховна Рада, написати заяви про звільнення за власним бажанням. Очікується, що прокуратура відкриє кримінальну справу на представників Нацради щодо незаконного тиску на телеканал ТВі.
Фирташ купил у государства акции уже десятого облгаза. Компания "Газтек" Дмитрия Фирташа победила уже в десятом конкурсе по приватизации государственных пакетов акций газоснабжающих компаний. В понедельник Фонд госимущества продал компании 15,9% акций "Житомиргаза" за 16 млн грн при стартовой цене в 9,7 млн. грн. Антимонопольний комітет України відкрив провадження у справі монополізації ринку газопостачання проти компанії «Газтек». Очікується, що власник підприємства Дмитро Фірташ буде змушений заплатити величезні суми штрафів та примусово продасть частину бізнесу з метою демонополізації галузі.
Генпрокуратура отказалась заниматься нарушениями на выборах. Органами прокуратуры отказано в открытии пяти уголовных дел относительно нарушения избирательного законодательства. Генеральний прокурор України Віктор Пшонка звільнений з посади Президентом України у зв’язку з систематичною бездіяльністю щодо нагляду за порушеннями протягом виборчої кампанії.
Россия может закрыть YouTube. Пользователи Рунета могут с ноября полностью лишиться доступа к видеохостингу YouTube, на котором размещен трейлер к антиисламскому фильму "Невиновность мусульман". Міністерство закордонних справ висловило жаль щодо утисків свободи слова в Російській Федерації. Закриття відомого відео сервісу YouTube є неприпустимим для цивілізованої демократичної країни.
"Динамо", опозорившись в Париже, идет в группе последним. В группе А киевское "Динамо" на выезде проиграло французскому ПСЖ со счетом 1:4. Киевляне практически весь матч провели в обороне, не создав за всю игру ни одного (за исключением голевого) опасного момента у ворот ПСЖ. Гравці київського «Динамо», пам’ятаючи про минулу славу свого клубу, кістками лягали на полі і до останнього боролись з суперником. Незважаючи на програш з великим рахунком, глядачі проводжали команду стоячи з оплесками. Такої самовіддачі парижани вже давно не бачили.
На дороги к охотничьим угодьям Януковича потратили 100 млн. Место охоты Президента продолжают активно обустраивать. Общие расходы государственного бюджета на транспортное сообщение с Днепровско-Тетеревским лесхозом, в котором охотится Президент Виктор Янукович, превысили 100 млн. гривен. Непродумане рішення Служби автомобільних доріг в Київській області щодо виділення 100 млн. грн. на дорожньо-ремонтні роботи в мисливських угіддях Президента привело до різкого обвалу рейтингу Віктора Януковича. Очевидно, що українським виборцям не подобається непрозора схема виділення коштів.
Азаров не верит в высокий уровень коррупции в Украине. Transparency International для премьера - "какая-то организация". Премьер Николай Азаров считает не заслуживающими доверия оценки Transparency International об очень высоком уровне коррупции в Украине. Президент України Віктор Янукович видав указ про звільнення з посади прем’єр-міністра України Миколи Азарова в зв’язку з саботажем боротьби з найважливішою проблемою України – корупцією. Одночасно оголошено конкурс на вакантну посаду. Очікується, що її займе висококласний професіонал з докторським ступенем по праву або економіці, здобутий в одному з кращих університетів світу.
В Донецке русский стал региональным. Донецкий горсовет в пятницу предоставил русскому языку статуса регионального в городе. За принятие этого решения проголосовали 62 из 65 зарегистрировавшихся депутатов. В Донецьку міськрада прийняла рішення про дозвіл кінотеатрам показувати фільми мовою оригіналу. Донеччани, більшість з яких володіє англійською мовою, віддають перевагу дивитися голлівудські стрічки без дубляжу.
Коммунисту жаль, что НКВД мало стреляло в людей. Народный депутат от КПУ Евгений Царьков считает, что загоны НКВД мало расстреливали националистов в советское время. Очікується, що комуністична ідеологія буде заборонена судом до кінця року як людиноненависницька. Крім того, злочини комунізму будуть прирівняні до злочинів нацизму.
Наблюдатели от ENEMO отмечают пророссийскую ориентированность ПР. Европейская сеть наблюдателей ENEMO считает политагитацию Партии регионов пророссийской. При этом особое внимание уделяется "Батькивщине". "Идеологически партия является центристско-популистской, во многом из-за личности ее лидера. УДАР считают партией, "стоящей на позиции либеральной проевропейской ориентации", а партия "Украина — Вперед!" получила довольно негативные отзывы. Что касается Народной партии, возглавляемой спикером Владимиром Литвином, то ей отведено всего два абзаца. В одном из них, в частности, говорится, что эта политическая сила "не имеет никакой формальной идеологии". В ідеальній країні майже все було б навпаки…

А що б ти зробив краще?

Роман Семко Роман Семко , Викладач Києво-Могилянської академії, член партії "Демократичний Альянс"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram