ГлавнаяБлогиБлог Олени Галушки

Ціна економії газу для Києва

Ось уже два місяці як пів-Києва сидить без гарячої води. Майже 60 днів сама кожного ранку автоматично тягнуся до крану з гарячою водою. Але, як і у більшості киян, з нього тече холодна.

Фото: Надано автором

Бідненькі, подумають жителі більшості регіонів України, які не бачать гарячої води по 3-4 або і 6 місяців чи отримують її по графіку. Але чи в таких умовах мають жити громадяни цивілізованої, європейської країни? Думаю, що ні.

Що відбувається в столиці. НАК «Нафтогаз Україна» за борги припинив постачати ПАТ «Київенерго» газ для виробництва тепла. Міненерговугілля додало, що обмеження обумовлені ще й економією для стабільного проходження опалювального сезону.

От тільки аналіз показників свідчить, що проблеми, пов’язані з відсутністю гарячої води, і економія – просто неспівмірні. Так, за липень вдалось зекономити 12 млн. куб. м. газу – саме стільки потребують всі київські ТЕЦ та котельні для роботи в зимовий період протягом… однієї доби. Таким чином, навіть у випадку роботи ТЕЦ-5 в режимі мінімальних навантажень та повної зупинки роботи ТЕЦ-6 та котелень на серпень-вересень загальна економія буде мізерною – аж 10 днів опалювального сезону.

Саме тому ми з колегами-депутатами із постійної комісії Київради з питань ЖКГ та ПЕК звернулись до керівництва держави із проханням вжити заходів щодо якнайшвидшого відновлення гарячого водопостачання в столиці. Масова експлуатація електричних бойлерів, яка має усі шанси розпочатись з першим похолоданням, може призвести до колапсу електричних мереж, які, на жаль, до таких навантажень не готові.

Сподіваюсь, керівництво держави нас почує та перестане гратись у «економію газу».

Думаю, не одній мені уже набридло митись в холодній воді, а кияни своє право на повноцінне отримання оплачених послуг вміють захищати добре…

Олена Галушка Олена Галушка , Депутат Київради, заступник голови постійної комісії з питань ЖКГ та ПЕК, Член Правління ГО "Свідомі"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram