Автор гімну «Офицерская честь» Альберт Салтиков дав концерт в Києві

Першого листопада цього року у великій залі Будинку культури Національного технічного університету (КПІ) відбувся потужний, так-би мовити річний, підсумковий концерт Альберта Салтикова – Заслуженого артиста України, талановитого композитора, поета та виконавця, автора монументального музичного твору «Офицерская честь» - Гімну Міжнародної асоціації офіцерів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю «Центр» та створеної на її організаційній та кадровій основі Української партії честі, боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Ця досить вдала музикальна композиція була народжена Альбертом Салтиковим ще у зараз вже далекому 2005 році на основі досвіду його перебування в одній з гарячих точок, під час розпаду СРСР, у складі підрозділу одного з родів військ, завдяки його достойній твердій громадянській позиції та в результаті всього однієї його декілька-годинної бесіди з керівниками Міжнародної асоціації «Центр» та Партії Честі. Вже наступного дня після тієї історичної зустрічі Альберт приніс в центральний орган цих наших організацій робочу версію майбутнього Гімну, який й став, після теж вдалого аранжування, на наш погляд, безперечним лідером його творчості, у всякому разі, на даний час. Але ми впевнені, що в творчій діяльності у Альберта все ще попереду бо він має талант відчувати час і чути людей.

З роками, ця композиція тільки «мужнішала», а у тексті приспіву змінювались лише два слова, пісня крокувала разом та у відповідності до настроїв у суспільстві. Спочатку там було «Ветераны менты», потім «Ветераны страны», а зараз «Офицеры страны» і це звучить круто. За пройдешній, немаленький, час багато громадських організацій, які об’єднують «людей в погонах» обрали «ОФЦЕРСКУЮ ЧЕСТЬ», за свій Гімн і це не тільки в Україні, а й в декількох країнах бувшого Радянського Союзу. Доречи, до цього процесу ми теж доклали скромних зусиль, але всі кругом знають, що «ОФИЦЕРСКАЯ ЧЕСТЬ» народилась в Україні і її автор Альберт Салтиков. Треба автору мабуть замислитися і над англомовним варіантом, а може ще й іншомовними варіантами цього свого твору. Український варіант «ОФІЦЕРСЬКОЇ ЧЕСТІ» вже є, його, за згодою автора, створила музична група ветеранів-афганців з Прикарпаття ще у 2006 році. Звучить доволі влучно, а деякі фрази навіть виразніше ніж російською мовою.

Гимн Ассоциации «ЦЕНТР»

Концерт, за особистим запрошенням організатора, з почесною місією відвідала група наших представників у складі Президента Міжнародної асоціації «ЦЕНТР» Олександра Давиденка, Віце-президента Владислава Фалька та Радника Президента Асоціації Василя Шевченка.

Фото: надане Олександром Давиденком

Президент Асоціації Олександр Давиденко, після виконання Альбертом «ОФИЦЕРСКОЙ ЧЕСТИ» разом з хором ансамбля Прикордонної служби України, доречі вся зала, як і має бути, слухала наш Гімн стоячи, вручив Альберту Салтикову, за дорученням Ради Асоціації, нашу почесну відзнаку – «Срібну медаль» та прямо зі сцени висловив велику подяку Альберту за його творчість.

В концерті також узяли участь відомі українські виконавці – друзі Альберта Салтикова – Павло Зібров, Алла Кудлай, Віктор Павлик, балет і хор ансамблю Прикордонної служби України та інші артисти.

Фото: надане Олександром Давиденком

Олександр Давиденко Олександр Давиденко , Президент Международной ассоциации офицеров специальных подразделений по борьбе с организованной преступностью "ЦЕНТР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram