ГлавнаяБлогиБлог Олега Ляшка

Криворіжсталь - у державну власність!

Вимагаю націоналізувати завод «Арселор Міттал Кривий Ріг»

11 березня представники Радикальної партії (РПЛ) у Кривому Розі провели акцію протесту біля адмінбудівлі «Арселор Міттал Кривий Ріг» (в минулому "Криворіжсталь"), керівництво якого, починаючи з 2005 року масово звільняє робітників, позбавляючи їхні сім'ї шматка хліба.

Фото: io.ua

Сьогодні люди банально бояться втратити свою роботу, потрапивши у камери ЗМІ, бояться гучного розголосу і зайвих запитань. Однак, мені вдалося поспілкуватися з цими людьми - вони нажахані, бо вже розпочався другий етап так званого «добровільного» звільнення. Людей, наче під дулом пістолета, змушують писати заяви, і все це керівник заводу подає під соусом оптимізації керівного складу підприємства. Однак, насправді – звільняють усіх, і в першу чергу, простих робітників. За сім років керівництва олігарха Міттала понад 15 тисяч працівників було примусово звільнено з роботи, і вже в 2013 році планується викинути на вулицю ще понад 3 тисячі робітників.

Це відверте знущання над людьми потрібно припинити! Ми вимагали від Лакшмі Міттала вийти до нас і відповісти на запитання: яка причина незаконного звільнення людей? Однак, у відповідь ми не почули ані слова. Саме тому, ініціюватиму у Верховній Раді проект закону про націоналізацію «Криворіжсталі». Ми відродимо те, що намагаються знищити ці паразіти-колонізатори. Це типова поведінка транснаціональних корпорацій стосовно країн третього світу: прийти, викачати всі ресурси, взяти людей у рабство, платити мізерні податки, а потім, коли ресурси закінчуються – залишити країну сам на сам з серйозними проблемами. І такі люди, як Міттал, очевидно, тримають державу у центрі Європи за країну Третього світу. Іноземні інвестиції – це добре, але гріш їм ціна, коли від цього страждають тисячі українських сімей, коли трудяги стають заручниками іноземних олігархів.

На акцію я взяв із собою маску демона - справжнє обличчя олігарха Міттала, який забирає у людей право працювати. Як і всі інші олігархи… Нас підтримали десятки тисяч робітників, однак більшість з них побоялися взяти участь у акції через страх реакції свого начальства.

На мітингу мій заступник Андрій Лозовий сказав: «Якби Лашмі Міттал робив таке неподобство в Індії,то його б спалили живцем і розвіяли б попіл над річкою Ганг. Ми не дозволимо зробити українців рабами!».

На захист робітників «Арселор Міттал Кривий Ріг» стала і голова Дніпропетровської обласної організації Радикальної партії Вікторія Шилова, відома, як борець за права робітників. Понад 21% виборців, а це близько 16 тисяч громадян на Дніпропетровщині віддали свої голоси за її кандидатуру на парламентських виборах 2012 року. Сьогодні вона разом зі мною відстоює простих українців, які потрапили у тенета олігархів. У своєму виступі на мітингу вона зазначила: «Я можу сказати відверто, що ненавиджу олігархів вони руйнують країну, це феодали, для яких немає нічого святого, які прагнуть лише наживи за рахунок простих людей. Саме тому я є свідомим політичним опонентом олігархів, незалежно від того якого кольору і під якими прапорами вони виходять. Ми разом з Олегом Ляшком будемо відстоювати кожного працівника цього заводу».

В свою чергу, я звертаюсь до працівників заводу – не дозволяйте знущатися над собою, відстоюйте свої права, стійте у міцній обороні! Бо сьогодні у вас забирають роботу, а завтра – заберуть дах над головою. Не здавайтеся ні за що! Знайте, Радикальна партія разом з вами! Олігархів - на вила!

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram