Спільники мера-хабарника тиснуть на апеляційний суд?

Наразі апеляційним судом Чернігівської області розглядається справа щодо обвинувачення ніжинського міського голови у вимаганні та отриманні хабаря в особливо великих розмірах. 9 листопада минулого року Новозаводський суд міста Чернігова визнав чиновника винним у скоєнні цього злочину і засудив його до позбавлення волі строком на 6 років, з конфіскацією майна та забороною займати керівні посади.

Фото: Максим Билоусенко

Як раніше повідомлялося, на даний час апеляційний суд, як того вимагає процедура, відновив судове слідство. Судові засідання 11-12 березня могли пройти у режимі перегляду відео та прослуховування аудіоматеріалів даної кримінальної справи і нічим таким не запам’ятатися якби не одне «але».

Депутат міської ради Максим Багрінцев, який раніше залучався у якості свідка зі сторони захисту засудженого мера, в черговий раз влаштував інформаційну провокацію. На обласних сайтах новин він розмістив заяву про те, що «… схоже, суд дійшов висновку, що той (мер Ніжина - авт.) не вимагав, не брав й до хабаря не має ніякого відношення».

Невідомо, що змусило автора статті роботи такі припущення, та є ще один факт, який змушує задуматися над реальним тиском на суддів зі сторони Приходька і Ко. Це монтовані відеозаписи оперативних зйомок передачі хабаря, затримання ніжинського мера, демонстрація слідчих дій, аудіозаписи матеріалів справи та ін.

Після закінчення судового засідання журналісти звернулися до головуючого судді по справі Івана Борисенка, який спростував заяву Багрінцева.

Варто відмітити, що за час судової тяганини по справі мера Ніжина, це вже не перша спроба спільників Приходька влаштовувати подібного роду провокації задля того, щоб їх «шеф» хоч якимось чином уникнув покарання.

Восени минулого року той же депутат Багрінцев заяви про те, що його нібито шантажували відеозаписом задля того, щоб він вбив мера міста. На відео, про яке йшлося, депутат-БЮТівець у нетверезому вигляді погрожував вбити Віктора Януковича та Миколу Азарова. На наступний день, після цієї заяви депутата, захист мера подавав до суду клопотання про відправлення справи на додаткове розслідуванню у зв’язку з нововиявленими обставинами. Звісно, що суд не взяв до уваги весь цей театр абсурду, а на офіційне повідомлення про злочин, у ЗМІ депутат отримав постанову про відмову у порушенні кримінальної справи.

Наступний крок тиску на суд – липовий обшук квартири депутата працівниками обласної прокуратури. Виявилося, що «магістр права», саме себе називає пан Багрінцев, не знає, що задля проведення обшуку у квартирі потрібна постанова суду. Хоча по даному факту і відкрито кримінальне провадження, але більшість ніжинців твердо переконана, що цю провокацію влаштував сам Багрнінцев на прохання Приходька.

Випадок із сьогоднішньою заявою депутата є яскравим прикладом того, що спільники засудженого за хабар мера, намагаються хоч якось вплинути на хід судового процесу, що добігає кінця.

Нажаль, вони не розуміють одного: з кожною такою недолугою витівкою все більше людей розуміє їх соціальну небезпечність і усвідомлює, що це все відверта брехня.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram