ГлавнаяБлогиБлоги Миколи Даневича

Київ в облозі МАФів-перукарень

Якщо за Леонідом Черновецьким закріпилось прізвисько «космос» або ще як його називали «співаючий мер», то, боюсь, що невдовзі Олександру Попову загрожує отримати прізвисько «перукар». Адже, важко непомітити його любов до перукарського мистецтва, яку він втілює в МАФах-перукарнях! (До цього не додумався навіть його попередник - і це то з його багатою фантазією і стимулюючими припаратами…!)

Фото: Микола Даневич

Кіоски, які пропонують перукарські послуги за низькими цінами заполонили сьогодні весь Київ і продовжують розростатися. В мене до «авторів» цього проекту та до чиновників, які надають відповідні дозволи на їх розміщення всього два питання:Чи знають вони про існування Загальних вимог Національного стандарту України до перукарських послуг та суворі пункти Державних санітарних правил та норм для перукарень?

Чи скористалися б вони самі перукарськими послугами в цих МАФах?

Пункт 2.1. «Державних санітарних правил та норм для перукарень» говорить про те, що «Перукарні розташовуються в окремих будівлях або в будинках громадських і торговельних центрів, побутових послуг, вокзалах, лазнях; перших та цокольних поверхах житлових будинків із обладнанням входу…».

Ну, а далі вже порушення, як то кажуть, ідуть по списку… Проїхавшись по таких новостворених перукарнях в Голосіївському районі, я з’ясував, що в них відсутні рукомийники (!), немає води (!), немає санвузла (!), відсутня вентиляційна система, а в маленькому приміщенні, яке, навіть, без фундаменту і повноцінної підлоги, працюють 4-5 перукарів. Професійні меблі, також, відсутні, тому викликають сумніви і самі перукарські інструменти. До того ж, в майстрів, як виявилось, немає медичних книжок.

Ризикувати я не хотів, на стрижку не погодився. Але охочі клієнти були, вони, начебто, розуміють якій небезпеці себе піддають, але все впирається у кошти - люди, загнані владою в злидні, тепер змушені користуватися такими сумнівними перукарнями…

В цій ситуації мене ще цікавить, куди дивиться міська санітарно-епідеміологічна служба? Чи вона, також, «в проекті»?

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram