ГлавнаяБлогиБлог Антона Дмитриева

Кличку варто покаятися

Партії УДАР Віталія Кличка або потрібно вигнати радників і піарників, або зізнатися у дружбі і фінансуванні сім’єю Президента.

Ініціативи УДАРу в освітній сфері недолугі, адже жодного знавця системи освіти і науки у Кличка немає, тому нерозумно озвучувати з високих трибун «пусті гасла», які при перевірці виявляються чистої води нісенітницею.

Фото: Макс Левин

Соратники боксера взялися активно критикувати Дмитра Табачника та освітнє міністерство у зв’язку із скандалом із екс-ректором НУДПСУ Мельником. Однак, на превеликий жаль, радники чи окремі партійці неправильно поінформували лідера, адже Мельник, який давно вже став відомим хабарником в усій Київській області, керує вузом, який не належить до сфери управління Табачника.

Національний університет державної податкової служби України належить Міністерству доходів і зборів, керівником якого є Олександр Клименко. Дмитро Табачник і МОН ніякого відношення до податкової служби чи Міндоходів не мають.

Відповідно, прив’язувати корупціонера Мельника можна таким чином не лише до Табачника, але й до Василя Цушка, Раїси Богатирьової чи Геннадія Темника. Згадки про старі скандали та чутки, які не витримують критики, лише підсилюють враження про непрофесійність спікерів Кличка та заяв партії.

Разом із тим, при аналізі публічної риторики УДАРу, можна зробити висновок, що Клименко та Міндоходів, разом із іншими представниками так званої «Сім'ї» - недоторкані для партійців Кличка.

Таке постійне відволікання уваги від монополізації влади і бізнесу, постійне ухиляння від різких альтернативних кроків та неспроможність ефективно захистити громадян від тиску податкової та митної служб – лише посилює видиму залежність УДАР від представників Сім'ї.

Команду Віталія має не допускати ляпів у своїй роботі та надалі, перед публічними заявами, аналізувати ситуацію та бачити справжніх замовників та виконавців. В іншому випадку складається враження, що для УДАРу погані всі, окрім панів Клименка, Арбузова і Захарченка. Ці троє – «священні корови», навіть їхні прізвища не лунають з вуст «ударівців».

Скажіть, хіба немає тиску на бізнес, хіба в Україні міліція не стала гіршою за злочинців, хіба Уряд перестав бути лише «заборонним і каральним органом», хіба не про це треба вести мову, боротися із цим злом? УДАР вважає, що трухлявий пеньок Азаров й інші «заслужені» владні пенсіонери набагато важливіші і гірші. Ок.

Віталій Кличко завжди був чесним, тому не треба втрачати цю чесність і у Верховній Раді. Якщо Вас чи політсилу Вашого імені підтримують Клименко, Арбузов чи Захарченко – майте честь про це сказати, нічого поганого в цьому немає, навіть посміються всі.

Якщо ж і надалі УДАР припускатиметься стратегічних помилок, замовчуючи дійсно кричущі ситуації, маніпулюючи громадською думкою, але граючи у мовчанку стосовно важливих питань – Кличку залишиться лише стати віце-прем’єром в уряді своїх друзів.

Антон Дмитриев Антон Дмитриев , Журналист, редактор, блогер, живет в Киеве
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram