Як прибрати незаконно встановлені дорожні знаки

Раніше я розказував, як можна прибрати незаконний МАФ. Зараз же хочу поділитись досвідом щодо того, як боротися з незаконними дорожніми знаками.

Відносно недалеко від мого будинку будується торговий центр. Один з виїздів майбутньої (як я припускаю) парковки планують організувати так, щоб рух машин був спрямований через нашу прибудинкову територію.

Хитрі забудовники вирішили полегшити життя своїм майбутнім клієнтам за рахунок мешканців наших будинків, і встановили два дорожні знаки — 2.3 «Головна дорога» та 2.1 «Дати дорогу».

Після цих маніпуляцій, всі поодинокі водії наших будинків змушені були б стояти в черзі і пропускати на перехресті величезний потік бажаючих заїхати на територію торгового центру та виїхати з неї.

Логічніше було б організувати рух таким чином, щоб дві-три машини на годину, які виїжджають з дворів та приїжджають до будинків, могли рухатись без перешкод, а весь інший час був би вільний для автівок, які хочуть потрапити на територію торгівельного центру, або покинути її.

Окрім того, що поточна схема була не логічною і не зручною, так ще, на скільки мені відомо, дорожні знаки заборонено встановлювати на прибудинковій території. Тому я вирішив дізнатись інформацію щодо законності встановлення цих знаків і надіслав до Київської держадміністрації електронною поштою такий запит.

Через деякий час, чудесним чином знаки зникли.

А ще пізніше, я отирмав від КП «Київдорсервіс» таку відповідь на свій запит, який чомусь вони назвали зверненням. :)

Тож, якщо ви сумніваєтесь в законності встановлення тих чи інших дорожніх знаків — дійте за моїм прикладом!

Андрей Богданович Андрей Богданович , Блогер, эксперт по вопросам доступа к публичной информации и борьбе с коррупцией
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram