ГлавнаяБлогиБлог Ігоря Ткачука

Партія регіонів «кришує» найгірший уряд за всі роки незалежності України

Щоб відправити уряд Азарова у відставку, як відомо, минулої п’ятниці у ВРУ не вдалося зібрати необхідну кількість голосів. Переважна більшість з тих, хто проголосував за відставку уряду - представники опозиційних сил. Цим самим «регіонали» чітко позначили своє ставлення до українського народу. На словах вони виступають за соціальну справедливість, а насправді – всіляко потурають уряду.

Фото: Макс Левин

Нинішній уряд не здатен вирішувати серйозні завдання, які перед ним постають. Внаслідок «безграмотного» підходу до вирішення багатьох питань загальнодержавного значення Україна опинилась на межі економічної, політичної та соціальної кризи. Саме цими аргументами ми керувалися, голосуючи за відставку уряду Азарова.

Так, протягом 2010-2012 років уряд не здійснив ніяких перетворень, спрямованих на економічний розвиток країни та наближення до європейських стандартів. Всі його реформи виявилися провальними.

Чого тільки варта пенсійна реформа, яка звелася лише до збільшення пенсійного віку та стажу роботи, необхідного для отримання пенсії. Мінімальна пенсія на 2013 рік встановлена на мізерному рівні - 894 гривні, при цьому працювати для її отримання після пенсійної псевдореформи треба на 10 років більше.

Особливої уваги заслуговує медична реформа нинішньої влади, яка призвела до скорочення лікарень (було закрито 300 медзакладів) та обмеження доступу до медичних послуг – передусім для сільських мешканців та громадян, що проживають у віддалених районах.

Фінансування галузі охорони здоров’я, замість обіцяного збільшення, лише скорочується. При цьому зростає фінансування спецлікарень для чиновників Адміністрації Президента, чисельність яких збільшується з кожним роком.

Адміністративна реформа уряду була направлена на зменшення витрат на органи влади. Однак ці витрати не лише не зменшилися, а навіть зросли. За підрахунками, один день президента обходиться країні у 2 мільйони гривень.

Крім цього, непрофесійні дії уряду Азарова поставили під загрозу економічну безпеку країни. За три роки його діяльності державний та гарантований державою борг подвоївся та становить 67 мільярдів доларів. У 2013 році уряд і надалі планує продовжувати політику нарощування боргів та взяти у борг ще 135 мільярдів гривень. Протягом двох останніх років золотовалютні резерви України скорочувались небувалими темпами та зменшилися на 12 мільярдів гривень.

Зараз в державі склалася така ситуація, за якої постійно знижується рівень ВВП та промислового виробництва. Зростають тільки ціни і тиск на підприємців, журналістів та опозицію.

Соціальна політика нинішнього уряду спрямована на зубожіння українського народу. Населення страждає від неможливості придбати житло та масового безробіття. За останній рік кількість безробітних в країні зросла на 66 тисяч громадян. З січня 2013 року мінімальна зарплата зросла лише на 13 гривень, а мінімальна пенсія на 10 гривень.

Попри всі запевнення чинної влади, тарифи за газ та опалення для населення невпинно зростають. Однак продовжують діяти пільгові тарифи на газ для олігархів. Відтак, зрозуміло, чиї інтереси захищає ця влада.

За час діяльності уряду практично знищене місцеве самоврядування. Муніципальна реформа так і не розпочалась. При цьому бюджетної автономії громад, попри обіцянки, так і немає.

Через політичні репресії ускладнилися зв’язки з цивілізованим світом. Свідченням цього є надання політичного притулку українським політикам та запровадження санкцій щодо українських чиновників. Керівники іноземних держав уникають зустрічі з Януковичем. Як наслідок, Україна поступово опиняється у міжнародній ізоляції – як ті африканські країни, поруч з якими вона перебуває у рейтингах. До речі, у цих світових рейтингах перші місця Україна займає лише за рівнем корупції. Погіршивши стосунки з усім світом, нинішня влада не може знайти спільної мови навіть з Росією.

Це далеко не весь список результатів діяльності уряду Азарова. За три роки було достатньо часу, щоб упевнитися, що дії цього уряду не несуть нічого позитивного для простих громадян. Адже його основне завдання – імітувати реформи, поки владна верхівка дерибанить державний бюджет та залишки інших ресурсів. Та людей не обдурити. Вони усе це бачать і відчувають «покращення» на власній шкірі.

Цей уряд є загрозою європейському майбутньому нашої держави. І, у будь-якому разі, він повиненпонести за свої дії як політичну, так і кримінальну відповідальність.

Єдиним виходом з цієї непростої ситуації, яка зараз склалася в Україні, УДАР вбачає у відставці цього вкрай непрофесійного та недієздатного уряду. УДАР прийшов в парламент, щоб зламати цю ганебну систему. І УДАР її зламає!

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram