ГлавнаяБлогиБлог Андрія Ільківа

Чим Ющенко рівніший перед законом, ніж Тимошенко?

Генпрокурор Віктор Пшонка під час прес-конференції заявив, що Святослав Піскун, перебуваючи на посаді Генерального прокурора України 28 січня 2005 року закрив справу ЄЕСУ проти Юлії Тимошенко на вимогу екс-президента Віктора Ющенка.

"Він (Піскун) мені відверто сказав, що йому зателефонував тоді президент Ющенко і сказав закрити справу. … "Якщо ви сьогодні не закриєте, завтра ви не будете генпрокурором". І Піскун закрив … Тут більше йде моральний аспект. Піскун прийняв таке рішення,нехай сам дає собі оцінку у своїй прокурорській долі, а також нехай оцінку йому дають інші правники і його колеги".

Так сказав нинішній Генеральний прокурор Віктор Пшонка і вмив свої руки.

«Все, що відбувається навколо Юлії Тимошенко, викликає смуток у кожної людини, але є незворотність покарання, і це записано у всіх відповідних законах України».

Так сказав глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін і вмив свої руки.

«Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками».

Так сказала стаття 24 Конституції України із замурзаним обличчям, її ніхто не вмив, навпаки – об Конституцію витерли ноги. Дуже багато ніг, починаючи з 1996 року.

Вона, наївна, не знала, чому Віктор Ющенко, який, судячи зі слів Генерального прокурора України В. Пшонки, перебуваючи у 2005 році на посаді Президента України, втрутився в діяльність Генерального прокурора С. Піскуна з метою добитися закриття кримінальної справи ЄЕСУ, тобто вчинив злочин, передбачений частиною другою статті 343 КК України (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби з використанням службового становища), «рівніший» від Юлії Тимошенко, яка вже доволі тривалий час вивчає українське кримінальне судочинство з середини в статусі засудженої.

Може, «рівність» В.Ющенка пов’язана із закінченням строків давності (стаття 49 КК України)?

Вроді – ні, адже відповідно до статті 11-1 КПК України вирішення питання про звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності перебуває в компетенції суду. А суду такого не було.

Можливо, такий суд вже скоро буде, адже глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін сказав про невідворотність покарання не тільки відносно Юлії Тимошенко? Слід сподіватися – також відносно Віктора Ющенка та Святослава Піскуна, сліди взуття яких на Конституції України ще дуже добре помітні, акурат на статті 24.

Андрій Ільків Андрій Ільків , Адвокат, м. Львів
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram