ГлавнаяОбществоЖиття
Спецтема
Управление общим

Нова книга про оформлення прибудинкової території (посилання на PDF)

У Луганську вийшла книга для ОСББ про оформлення прибудинкової території. LB.ua пропонує пряме посилання на цей практичний посібник у форматі PDF

Нова книга про оформлення прибудинкової території (посилання на PDF)

Книгу «Оформлення прибудинкової території: практичний посібник для ОСББ» написали мешканці Луганську Богдан Бондаренко та Микола Мазур на замовлення Східноукраїнського центру громадських ініціатив. Про це повідомляється у повідомленні організації. В передмові автори пишуть: "Чинне законодавство передбачає реалістичний механізм оформлення жителями багатоповерхового будинку у власність земельної ділянки прибудинкової території лише у тому випадку, коли при цьому будинку діє об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) або житлово-будівельний кооператив (ЖБК, радянський варіант ОСББ, що має з часом трансформуватися в об’єднання)". Але при функціонуванні ОСББ виникає багато ризиків під час вирішення житлово-комунальних питань, тому автори не можуть однозначно рекомендувати створювати нові ОСББ. Тим не менш, якщо ОСББ створено – важливо оформити земельну ділянку прибудинкової території.У виданні розглядається вітчизняне законодавство, що регулює порядок надання земельної ділянки прибудинкової території у власність ОСББ, аналізуються проблеми реалізації права на прибудинкову територію та пропонуються можливі шляхи й інструменти захисту цього права.

«В умовах, що склалися зараз в Україні, жодних гарантій чи механізмів попередження корупції у земельній сфері немає. Отже, єдиний шлях захистити прибудинкову територію – забрати її у чиновника. Ми вирішили розробити відповідний посібник, користуючись яким, члени ОСББ зрозуміли б основні етапи та проблеми в оформленні прибудинкової території. Готуючи дану книжку, ми спиралися не лише на положення чинного законодавства України, але й на практику його тлумачення тими органами, які мають його застосовувати», - коментує вихід в світ книги один із її авторів, Богдан Бондаренко.Посібник буде корисним широкому коло читачів, яких цікавлять проблеми та практичні аспекти надання земельної ділянки прибудинкової території у власність ОСББ: представникам громадських організацій, членам органів самоорганізації населення та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, журналістам, а також депутатам місцевих рад та посадовим особам міських і районних виконавчих комітетів.Посібник видано у рамках проекту «Місцевим ініціативам – правову підтримку» за фінансової підтримки Міжнародний фонд «Відродження». Паперову версію посібника можна отримати в Луганську в офісі Східноукраїнського центру.

Андрій ЯніцькийАндрій Яніцький, журналіст, редактор
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram