ГлавнаяПолитика

Тимошенко веде на вибори 30 тисяч кандидатів

"Батьківщина" делегує на вибори 30 тисяч кандидатів. Рішення про це ухвалили делегати чергового з'їзду партії у присутності понад десяти тисяч активістів "Батьківщини". У партії Тимошенко упевнені: у жовтні кандидати "Батьківщини" отримають вагому підтримку у всіх регіонах країни. 

Фото: ba.org.ua

Для подібного оптимізму є певні підстави: ще у липні соціологи зафіксували, що рейтинги Порошенка і Тимошенко практично зрівнялися. При цьому, якщо рівень довіри до президента поступово зменшується, то у лідера "Батьківщини", навпаки росте. Про що Тимошенко не забула нагадати на з'їзді, особливо підкреслюючи, що її партія – єдина з коаліційних сил, якій вдалося не лише не втратити, а й наростити рейтинги: «Так, це наша внутрішньопартійна радість, але не про це сьогодні треба говорити. Немає сьогодні окремих рейтингів «Батьківщини», «Самопомочі», Блоку Петра Порошенка, будь кого… Сьогодні існує один рейтинг – це рейтинг незалежної України і на цей рейтинг ми повинні сьогодні працювати, не шкодуючи ні часу, ні життя, ні зусиль, ні фінансів! І це той рейтинг, який оцінять всі прийдешні покоління і не тільки в Україні».

Тимошенко заявила, що фракція «Батьківщини» залишиться в коаліції, («як би важко нам не було дихати в цій коаліції») і не підтримує проведення дострокових парламентських виборів, але вимагає переформатування уряду: «Ми не можемо покладатися на уряд, який сьогодні має 1,5% довіри суспільства, хоч здатен, має сили провести справжні чіткі реформи. Не можна з таким рівнем довіри ці реформи проводити. Нам потрібен у чинній коаліції новий, сильний, патріотичний, професійний уряд. І я думаю, що коаліція розуміє це і обов’язково це зробить».

Вона нагадала: «Коли ми об’єднувалися в коаліцію, ми обіцяли підставити владі плече, але ми точно не обіцяли заплющити очі і прикусити язик, якщо ми бачимо корупцію, яка захлинула сьогодні всі високопосадові владні кабінети. Якщо ми на це заплющимо очі і якщо ми по це припинимо в голос говорити, то ми будемо співучасниками і тими, хто покриває корупцію. Якщо важка артилерія вбиває людей, корупція вбиває надію нації, вбиває нашу перспективу, вбиває наших союзників, які хочуть нам допомогти».

Фото: ba.org.ua

Порядок денний «Батьківщини» на місцевих виборах, судячи з виступу Тимошенко буде наступним: 

Заборона продажу сільськогосподарської землі.

«Чому наша земля така родюча? Тому що вона полита кров’ю мільйонів та багатьох поколінь українців. І тільки наша земля, яка має такі унікальні якості, може дати нашому народу міцність, заможність, стабільність, – заявила Юлія Тимошенко. – Ні – продажу сільськогосподарської землі з молотка. Так – нашому українському фермерству, нашим сільськогосподарським подвір’ям, тим хто хоче заробляти копієчку на землі і тим самим тримати економіку держави. Я хочу сказати «так!» новій, принципово новій політиці української влади в аграрному секторі, яка сьогодні не існує, але зобов’язана народитися».

На думку Тимошенко, потрібно створити такі умови, щоб сільськогосподарська земля, яка є «головним скарбом», залишалася в державній власності: «Треба побудувати таку систему, яка враховує українські реалії і яка не дасть нам загубити наш останній скарб, який дає основу для підняття на ноги економіки держави. В усіх країнах, де земля є товаром, у аграріїв є доступ до пільгових систем оподаткування, існує державна фінансова підтримка. Сьогодні у нас є достатньо інструментів, щоб, не роблячи сільськогосподарську землю товаром, дати можливість підняти фермерство - це і надання селянам права продавати свої земельні паї державним земельним банкам за ринковою ціною, або брати в таких державних банках кредити під заставу сільськогосподарської землі».

Окрім цього, лідер «Батьківщини» не виключає, що продаж сільськогосподарської землі загрожує втратою незалежності, бо через підставних осіб її «може скупить країна-агресор»: «Воююча країна, яка має 72% своєї території як сільськогосподарські землі… Де в нас гарантія, що цю землю через десять підставних осіб не скупить саме той окупант?».

Фото: www.facebook.com/YuliaTymoshenko

Індексація зарплат і пенсій та зниження тарифів на енергоносії та «комуналку»

«Батьківщина», за словами Тимошенко, наполягатиме на індексації зарплат та пенсій на 73%

«На 10-13 відсотків перед виборами підвищують пенсії та заробітні плати для того, щоб вкотре обвести людей навколо пальця. Перед виборами кинути таку «фінансову кістку, – емоційно оцінила вона ініціативу прем'єра Арсенія Яценюка. – Не принижуйте людей! Просто закони виконуйте! Гроші для цього є! Корупцію просто припиніть. Нам треба негайно, там, де ще не прийняті рішення рад, ухвалити рішення рад про встановлення обґрунтованого нормативу списання тепла на квадратний метр і поставити його реалістичним. І тоді люди будуть як мінімум отримувати платіжки з 2-3 рази меншими тарифами».

Лідер «Батьківщини» нагадала, що «в єдиній країні в світі – в Україні – пенсія оподатковується, водночас «дивіденди в банках заможних олігархічних структур практично не оподатковуються»: «Хто дав право забрати останню копійку в бабусі, яка з ранку до вечора плете камуфляжні сітки для наших бійців, яка збирає консервацію в своєму погребі і передає будь-якою попутною машиною на фронт? Хто мав право забрати останні копійки у родин, які дають дитині копійки на придбання маленького велосипеду, а він несе ці копійки в церкву і віддає священику, щоб він передав на фронт?».

Децентралізація

Зміни до Конституції в частині децентралізації влади повинні розширювати повноваження місцевих громад, а не призводити до фактичного посилення центральної влади, як це пропонує Петро Порошенко, упевнена Тимошенко. За її словами, надання префектами значних повноважень при відсутності відповідальності перед громадами – неприйнятне: «Ми не збираємося виховувати в Україні нових царів. Децентралізація мусить бути збалансованою, професійною, яка принесе місцевому самоврядуванню в першу чергу незалежні фінанси, а по-друге, право управляти своїми фінансами. Ми не можемо допустити, щоб нові префекти не мали ніякої відповідальності перед громадами. І якщо сьогодні достатньо частини Ради, щоб дати президенту сигнал усунути корумпованого губернатора, то зараз це прибирається».

Фото: ba.org.ua

Проблема окупованих районів Донбасу

Юлія Тимошенко проти проведення виборів на неконтрольованих територіях України за умов російської агресії: «Нам треба спочатку побачити, що це мирна територія, на ній немає важкого чи іншого озброєння, що з нашого, українського, Донбасу виведені російські війська, і що там повною мірою встановлена українська влада. І тоді ми можемо говорити про децентралізацію, про вибори і про інші важливі речі для повернення стабільності України. Наявність та активне використання важкого озброєння на територіях Луганської та Донецької областей, відсутність повного контролю над кордонами з Росією та продовження обстрілів населених пунктів свідчить про неможливість контролювати ці території. Є багато аргументів, які доводять, що це – окупована територія».

Юлія Тимошенко також вважає, що українська влада повинна спільно з представниками світової спільноти розпочати широку дискусію з питань внесення змін до Конституції України, щоб не допустити легалізації окупованих територій: «Ми мусимо сьогодні розпочати разом з представниками Європейського Союзу, разом з представниками Сполучених Штатів, української влади, українського парламенту дуже глибоку дискусію: які треба вносити зміни в Конституцію, і чи можуть вони взагалі бути внесені під час війни. Потрібно зрозуміти, чи надання спеціального статуту Донбасу в цій Конституції не є легалізацією окупації тих земель, які сьогодні тимчасово захоплені агресором».

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram