ГлавнаяПолитика

Последний указ президента

Эпиграфом к этому Указу (который Виктор Ющенко вряд ли подпишет, но подсознательно очень рад бы был подписать) могут стать слова Дикого Прапора из фильма «ДМБ». Помните? «Да пропади все пропадом!» – и эти слова должны быть запиты стаканом водки. В украинском языке есть свой эпиграф к этому Указу: «Згоріла хата – гори й стодола!».

Последний указ президента
Фото: newsru.ua

Ющенко осознает: президентом ему больше не быть, а поэтому надо в оставшиеся до инаугурации нового президента дни сделать побольше алогичных шагов, оставить преемнику массу проблем, а заодно дать возможность своему окружению заработать побольше – напоследок. Когда уходит американский президент, новой команде оставляют чисто убранные кабинеты, без единой бумажки, без единого документа – все сдается в Архив бывшего президента. Вплоть до квитанций об уплате коммунальных услуг. Наверное, когда придет следующий президент, в наследство от предыдущего он получит гладко зачищенную страну…

Итак, каким бы мог быть последний Указ президента?

Проект

Президент України

УКАЗ

«Про невідкладні заходи в зв´язку з завершенням мною президентських повноважень»

В зв´язку з тим, що Моя Нація виявилася глибоко невдячною щодо Моєї Особи і виявилася не в змозі оцінити всі Мої задуми та плани, а також враховуючи той факт, що на пенсії Мені, Моїй сім´ї та Моєму оточенню за щось потрібно буде жити,

наказую:

1. Відібрати в Моєї Нації титул «Моя Нація»; з цього часу право іменуватися «Моєю нацією» матимуть представники родин Калнишевських, Ющенків, Чумаченків, Ульянченків, Карасьових, Тарасюків (окрім Бориса Івановича, якому оголошуємо нашу анафему за співпрацю з Тимошенко Ю.В.), Кириленків (окрім Івана Григоровича – анафема) та мешканців сіл Хоружівка і Безрадичі. Повний реєстр членів «Моєї Нації» додається на 325 сторінках. Цим пунктом скасовується попередній мій Указ «Про мою націю»

2. Представники «Моєї Нації» проголошуються нащадками племені Укрів. Права і обов´язки Укрів регламентуються Салічною Правдою та Нантським едиктом у статтях, які не суперечать чинній Конституції України.

3. Право іменуватися «маленькими українцями» віднині матимуть лише підлітки до 12 років, ліліпути та члени трупи стриптизу китайських карликів за умови набуття ними українського громадянства. Всі інші категорії українських громадян право гордо носити звання «маленьких українців» втрачають.

4. 5% громадян України, які голосували за Мене на виборах, отримують пільги при проїзді у міському транспорті та при оплаті комунальних послуг – за умови надання довідки від територіальної виборчої комісії про те, що вони дійсно голосували за Мене. У інших випадках достатньо довідки від психіатра.

5. Мешканці Донбасу та південного Сходу України урочисто проголошуються нащадками Скитів. Стосунки між Скитами та Украми регламентуються пунктами союзницької угоди царя Анахарсіса і князя праслав´ян Осеня від 1 липня 342 року до Різдва Христового, а також розмови по понятіям Януковича В.Ф. та Мене (Універсал Національної Згоди). Конституційному Суду в двотижневий термін дати тлумачення дії пунктів угоди, що стосуються майнових справ при функціонуванні гарему, та суперечок, які виникають при крадіжці Украми волів і ягнят, що належать Скитам.

6. Надати позачергове військове звання старшого прапорщика Тарасюку Ігорю Григоровичу.

7. Оголосити Нові Безрадичі Обухівського району Київської області вільною економічною зоною з особливим статусом і оффшором.

8. Надати звання Герой України групі громадян України (посмертно). Списки представлених до нагороди опубліковано у «Енциклопедії Українознавства» за редакцією В.Кубійовича.

9. Нагородити громадянина Київської Русі Мудрого Ярослава Володимировича орденом Ярослава Мудрого I ступеню.

10. Нагородити громадянку Київської Русі Княгиню Ольгу орденом Княгині Ольги I ступеню.

11. Нагородити громадянина Речі Посполитої Хмельницького Богдана-Зиновія Михайловича орденом Богдана Хмельницького.

12. Нагородити громадянина України Карасьова Вадима Юрійовича орденом Вадима Карасьова I ступеня (якщо такий є).

13. Оголосити проведення аукціону по розпродажу національного майна, яке ще не розпродано і не розкрадено (відповідальний – ст. пр-к Тарасюк І.Г.)

14. Створити робочу групу з підписання угоди про консорціум української газотранспортної системи. Визначити, що найкращий варіант консорціуму для управління ГТС – Ющенко П.А. та Фірташ Д.В. (з можливим наступним долученням у ранзі міноритарних членів консорціуму Медведєва Д.А. та Льовочкіна С.В.).

15. Оскільки Крим є чужим за духом всьому свідомому українству, а пляжі Майамі Мені подобаються більше, ніж пляжі Євпаторії, наказую денонсувати угоду від 1954 року про передачу Кримської області РРФСР Українській Радянській Соціалістичній Республіці. Хай забирають і подавляться!

16. Створити під Моїм керівництвом Уряд України в Екзилі, а також Верховну Раду України в Екзилі, Державне управління справами в Екзилі та інші важливі державні структури в Екзилі. Місце розташування Екзилю буде надіслано кур´єрською поштою всім, кому це потрібно знати.

17. Призначити Єханурова Ю.І. головою Уряду України в Екзилі (якщо він ще не прийняв аналогічну пропозицію від Уряду Бурятії в Екзилі).

18. Зберегти за Мною право вето (пожиттєво). У випадку Моєї смерті право вето переходить до мого старшого сина.

19. Кримінальні справи про Моє отруєння у 2004 році передати до Бібліотеки імені Вернадського, а також видати їх тиражем 50 мільйонів примірників всіма мовами світу.

20. Будинок на вулиці Банковій,11 перевести у житловий фонд і закріпити його за Моєю Сім´єю. У разі обрання президентом Януковича В.Ф. Секретаріат перенесуть в «Зоряний», у разі перемоги Тимошенко Ю.В. – на Турівську, 13. Навіщо їм ще один будинок?

21. Створити Державну комісію з увічнення Моєї пам´яті (хочу побачити, як Мене увічнюватимуть за життя).

22. Головою Комісії призначити Януковича Віктора Федоровича.

23. Назвати Моїм іменем вулиці, площі, державні установи, школи та ліцеї, атомний криголам (якщо в Україні є атомні криголами). Бо дійсно соромно – наразі іменем Ющенка названо лише Вінницьку обласну психіатричну лікарню. Несправедливо!

24. Перейменувати місто Тернопіль в місто Ющенкопіль, місто Недригайлів Сумської області в місто Вікторград

25. Встановити Моє зображення на колоні на Майдані Незалежності – замість алегоричного зображення, в якому хтось бачить риси Тимошенко Ю.В.

26. Встановити погруддя на батьківщині героя. Комісії з моралі і етики визначити у триденний термін, яка частина тіла – верхня чи нижня – виглядатиме більш естетично в якості погруддя.

27. Провести демонтаж голови статуї Родіни-Матєрі на Дніпрових схилах. Приладнати до тіла Родіни-Матєрі голову Ульянченко В.І. (діаметр – 25 м.). Встановити на голові нової статуї оглядовий майданчик з доступом усіх бажаючих. У випадку Моєї смерті відкрити в голові Ульянченко В.І. мавзолей і усипальницю Мого імені – щоб лани широкополі, і Дніпро, і кручі, і Хоружівку, так би мовити…

28. Вся сувенірна продукція, пов´язана з Голодомором, переходить у володіння сім´ї Чумаченко-Ющенко.

29. Надати першочергове право приватизації на пільгових умовах «Укртелекому» та Одеського припортового заводу громадянам, з якими Я домовлюся.

30. Заборонити вживання російської мови у приміщенні Івано-Франківської обласної філармонії.

31. Заборонити вживання суахілі в школах та вищих учбових закладах України.

32. Визнати, що Мій особистий внесок у справу розбудови держави був високим і неоціненним.

33. Подякувати Мені від Мого імені.

Київ,

Президент України Віктор Ющенко

Каким, наверняка, Ющенко хотел бы видеть свой первый указ - читайте здесь.

Наталья ПриходькоНаталья Приходько, независимый журналист Института Горшенина
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram