ГлавнаяЭкономикаФінанси

Коронавірус і кредитування: прогноз розвитку ринку мікропозик

Паніка з поширенням коронавірусної інфекції набирає обертів. Експерти у всьому світі відзначають, що заходи протидії поширенню вірусу спричинили настання Глобальної фінансової кризи. Багатьох співвітчизників хвилює питання, чи варто брати кредити в такий час. Які можуть бути прогнози на 2020 й рік. Давайте розбиратися, як коронавірус вплинув на ринок і до чого нам готуватися в подальшому.

Ринок мікропозик до карантину і після

Експерти мікрофінансових організацій провели аналіз мікропозик, здійснених у березні 2020 року і дізналися, що на тлі розвитку коронавіруса в країні, люди стали частіше звертатися в мікрофінансові організації, щоб взяти кредити онлайн на карту

Факт! Криза в країні відбивається на цінниках, паливі, послугах та податках. Ціни ростуть як на дріжджах, тільки зарплати залишаються незмінними. Безпосередній удар наноситься по бюджету. І якщо раніше люди в рідкісних випадках зверталися за мікрокредитами, то зараз попит на позики набирає обертів.

Так як у чималого числа населення немає офіційного працевлаштування, отримання кредиту через банк - завдання складне. Єдиним вірним рішенням стає МФО. Та й якщо сума кредиту потрібна невелика, то в МФО отримати її швидше і простіше. Зараз, в період зараження короновірусом, це дуже актуально. Більшість беруть мікропозики з метою запастися всім необхідним, тим самим убезпечити себе і своїх близьких.

Тенденції ринку на 2020 рік

МФО давно стали органічною частиною нашої фінансової системи. Вони забезпечують сервіс, який не можуть надати багато банків. Тому в майбутньому буде зростати число людей, які користуються послугами МФО, тому що це легко і технологічно. Особливо, коли проблеми треба вирішувати в екстреному режимі

Криза, що наближається, стає додатковим стимулом для розвитку ринку мікрофінансових послуг. Зниження числа клієнтів не відбудеться. Навпаки очікується збільшення активності старих позичальників і приплив нових.

Кризові нововведення

17 березня Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» було скасовано нарахування штрафних санкцій (пені) за прострочення виплат по споживчих кредитах. Ця норма дійсна до 30 квітня 2020 року.

Прогноз розвитку ринку мікропозик

МФО відкриватимуть для себе нові клієнтські сегменти завдяки розвитку фінансово-технічній галузі. Крім цього, прогнозується переорієнтація самих МФО. Зростання попиту дозволяє розширити свої послуги. Урізноманітнити вже існуючі мікропозики та увійти в сегмент середньострокових споживчих кредитів. Згідно з тенденціями ринку, їхній попит буде зростати.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram