ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

Орден за заСЛУГИ…

Такий орден отримали два «видатні» українці, отримали в день святкування незалежності, з рук Президента України. Прізвища нових орденоносців – Табачник, Захарченко.

Я переконаний це стьоб Януковича, стьоб перед народом. Його вчинок не дивує. Ми звикли до такого. У внутрішньо командній грі «донецьких» це означає «узаконення» позиції цих трьох панів.

Фото: Макс Левин

Я переконаний: це стьоб Януковича, стьоб перед народом. Його вчинок не дивує. Ми звикли до такого. У внутрішньокомандній грі «донецьких» це означає «узаконення» позиції цих трьох панів.

Це сигнал для навколо президентських еліт, сигнал того як треба розставляти акценти – відданість, служба, і ще одне. Головне, треба бути апендицитом президента: збирати увесь негатив, підставляти себе під будь-яке прямуюче в тіло президента лайно.

Цей крок президента схожий на те, як собаці кричать: служить і вона крутиться на місці в очікуванні завдання аби прислужитися своєму господарю. Янукович оточив себе слугами, лакеями і політичними євнухами. Вони і потоплять «господаря Межигір’я». Звичайно ті, хто отримав орден мають розуміти, що цей «подарунок від президента» означає, що наступні будуть не скоро. Табачник, можливо, піде у відставку, Іванющенко буде позбавлений преференцій та відсунутий на задній плані, а то і далі, а Захарченко всупереч прогнозів не стане керівником АП.

Лякає інше. Зухвалість влади. Нагороджено керівника міліції, який дозволив її повне руйнування. Рівень довіри до міліції 1%, чверть мільйона скарг громадян на дії правоохоронців тільки за останній рік, бунти та штурми райвідділів, корупція та ґвалтування міліціонерами, кришування наркоторгівлі та проституції. І після цього міністр отримує орден?

Освіта. Табачник. Тільки один приклад. Полтава, школа № 12. Унікальна школа країни яка, до речі, була внесена, увага, нацистами, до переліку історичних цінностей, які ні в якому разі не можуть бути зруйновані. Але Дмитро Табачник так не вважає – школу закрито, пограбовано, через рік-два вона перетвориться в притон для алкоголіків та наркоманів. То хто фашисти? Щоб захистити школу, діти з батьками захопили кабінет керівника управління освіти Полтави та не пішли доки останній не прихав до них на зустріч. Орден отримує міністр який розпустив корупцію в дитсадках, школах, міністр ректори якого ховаються в лісах від людей та закону, міністр який знищує українську книжку, українську мову, українського студента.

Що це означає? Це не тільки орден, це вирок нам як народу? Ми більше не маємо незалежності, бо перестали мати гідність? Ми не боремося, ми не мріємо, ми бережемо Батьківщини для своїх дітей. Ми найгірші у світі громадяни і батьки? Нам не соромно?

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram