ГлавнаяБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Дотиснути Януковича...

У нас два шляхи: перемога або тюрма... Не втримався, вибачте. Бо дуже болить за наш Майдан, за нашу революцію, за нашу боротьбу. Друзі, будь ласка, послухайте мене уважно. Говоримо про серйозні речі і я дуже прошу не робити передчасних висновків і обійтися без шельмування. Як мінімум, прочитайте до кінця. А після того, можете мене хоч в "анафему", хоч затролити. На мій погляд, це дуже важливо. Бо зараз, нам, як ніколи, потрібна єдність.

Фото: batkivshchyna.com.ua

От читаю сьогодні в багатьох коментах: "Яценюк такий-сякий, говорить про вибори-2015, а не раніше, про трьох кандидатів у першому турі, вже всіх злили і т. д."... Стоп. Ну, що це за фігня? Давайте спокійно і по порядку. Перше. Що такого крамольного сказав Арсен? Ну так, згідно нинішньої Конституції вибори мають відбутися у 2015-му. Він, як голова фракції, до речі, як і інші лідери опозиції, згадує цю дату виборів президента. Але при цьому, зауважте, він говорив і про необхідність проведення дострокових виборів у 2014-му!

Так, механізми реалізації цього можуть бути різними. Особисто я вважаю, що пахана усуне тільки справжній, потужний громадянський протест. Я в це вірю і робитиму для цього все від мене залежне. Є й інша думка, що можна спробувати здійснити це через ВР, зміну Конституції і проведення виборів президента у 2014-му. То що тут такого? Я не вірю в такий механізм, але якщо опозиція спробує вирішити це в парламенті, чом би й ні? Не думаю, що це вдасться, але "попитка - нє питка", нехай. При всіх цих розкладах, ніхто не відміняв наш Майдан і нашу боротьбу. Навпаки, повинно йти по наростаючій.

Тепер далі. Три кандидати від опозиції в першому турі. Ну і що кого здивувало? По-перше, не три, а чотрири (мінімум), бо ми забули Петра Порошенка, який також піде і має на те повне право. То які проблеми? Такі були між ними попередні домовленності, які ще ніхто не відміняв.

Знаєте, я довгий час відстоював точку зору єдиного кандидата - Тимошенко (повно є в ЗМІ моїх заяв з цього приводу). Але після того як Юля сама заявила про необхідність йти трьома колонами - я задумався. І зробив висновок, що це цілком логічно, її аргументи, також, залізні. Не будемо обговорювати конкретно, бо то забагато часу, всі знають про що я. Отже, Арсеній Яценюк цілковито підтримує позицію лідера "Батьківщини", це ж закономірно і абсолютно природньо. Чому тут дивуватися і в чому проблема? Не розумію. Скажу відверто, я приймаю і варіант єдиного кандидата, і варіант разом у перший тур. Бо кожна з цих позицій має як переваги, так і недоліки. Вони для мене, на даному етапі, рівнозначні. Знаєте, оте навішування ярликів, воно нам дуже шкодить, бо відволікає від головного, від боротьби.

Комусь не подобається Яценюк, комусь не подобається Кличко, комусь Тягнибок... Це нормально. Комусь і Шкіряк не подобається, а таких повірте дуууже багато)))... І до цього потрібно ставитись філософськи, бо таке життя, всі люди різні. Але ж, при цьому, друзі, давайте не забувати, що зараз ми всі - одна команда! Опозиція, громадськість, інтелігенція і весь народ України. І ворог у нас спільний - кремлівсько-"донецька" окупаційна хунта, на чолі з моральним уродом Януковичем, який знищує країну! Ми не здолаємо цих покидьків по одинці. Тільки разом! Отже, суть моєї публікації полягає в тому, що перед тим як відразу розкидати зневажливі коменти і звинувачувати у чомусь, варто просто подумати. Далеко ми так не заїдемо. Все.

Знаєте, я не збираюся бути чиїмось адвокатом, але я просто хочу, щоб у суспільстві було порозуміння, бо воно нам дуже необхідне. І як тільки ми його досягнемо - янеку "кранти"! Тоді ефективність нашої боротьби зросте в рази.

Повірте, я теж багато чим не задоволений в наших діях, але я розумію, що емоції можуть нашкодити.

А тепер головне. Знову про вибори президента. Так от, я вважаю, що підіймати це питання поки Янукович сидить в кріслі глави держави - дармова трата часу, більш того, це шкідливо! Ну не потрібно. Давайте зосередимо увагу на боротьбі з режимом. Бо поки ми не усунемо цю владу, про будь-які вибори можна забути! І ніхто не переконає мене в зворотньому. Значить, шлях до демократичних виборів майбутнього президента, лежить тільки через усунення Януковича. Все просто. Звалимо режим, а тоді вже розберемося у кого довший пісюн, а поки що не варто. Бо немає предмету обговорення.

Слід розуміти. Якщо пахан залишиться - вибори проведе "Беркут", а Охендовський успішно оголосить "переможця", не сумнівайтеся. Я проти, бо це остаточний кінць України.

Так що давайте системно працювати і не давати цим пацюкам спокою. Мусимо дотиснути, інакше - тюрма, якщо ще хтось не розуміє. Наш шлях - перемога! Ми разом! У нас є Юля, є Арсен, є Олег і є Віталій, є Юра, є Петро, є активна громадськість, є наш Майдан і є Народ України! Це запорука нашого успіху. Все інше від лукавого. Так, у нас різні погляди на речі, у нас різне бачення реальності. Але мета у нас одна - Велика і Могутня Україна без Януковича! Давайте над цим і працювати.

Можливо, трохи задовго, але гадаю, що по-суті.

Рухаємось вперед! Разом до перемоги! Слава Україні!

P.S. Дуже прошу утриматись від некоректності в коментах. Зі мною можна погоджуватися, а можна і не погоджуватися. Я не претендую на право володіння абсолютною істиною. Бо вона, як відомо, у кожного своя. Хай Бог береже! 

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram