ГлавнаяБлогиБлог Віталія Яреми

Страшний суд Печерського району…

Дивлячись на картинку, що подається із судової зали, де, по іншому й не скажеш, заслуховують мемуари – покази двадцятирічної давнини по звинуваченню Юлії Тимошенко в вбивстві Євгена Щербаня, ловлю себе на думці про те, наскільки ж деморалізованою нині є наша правоохоронна система. Зараз, аби притягнути людину до кримінальної відповідальності, вже не потрібно жодних прямих доказів!

Фото: Макс Левин

Які, зрештою дрібнички, ці речові докази, знаряддя вбивства та інші наявності ознак злочину на тілі чи одежі потерпілого… Зараз це абсурдне обвинувачення проти Юлії Тимошенко, будується на тому, що хтось, від когось чув про те, що такий - то чи така - то, сімнадцять років тому, десь у коридорі чи на балконі щось погане казала про когось…

Наразі слідчі, які ще не довели, що Павло Лазаренко замовляв якесь вбивство, з піною у рота, доводять, що він, такий сильний вплив мав на свою підлеглу, що якимось чином примусив її профінансувати убивство людини! Причому людини, котра самій Юлії Тимошенко ніяк і не чим НЕ ЗАВАЖАЛА! Одним слово цей процес, до такого ступеню «шитий білими нитками», що навіть у пересічного обивателя викликає огиду і обурення. Більшість українців не вірять, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко замовила вбивство Щербаня.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, де респондентам було поставлене питання: «Чи вірите ви в те, що Тимошенко замовила вбивство Щербаня?» Дослідження показало, що переважна більшість населення України, а саме 76%, не вірять у те, що Тимошенко замовила це вбивство, і лише - 24% респондентів вірять у таку можливість. При цьому, саме у ВСІХ регіонах країни більшість населення не вірить, що Тимошенко замовляла це вбивство. І водночас усе суспільство, знає, що основна мотивація влади, яка, як чарівник з рукава, дістає усе нові і нові справи проти опозиції - це боязнь Януковича, що Юлія Тимошенко, під тиском світової спільноти вийде на волю і складе йому конкуренцію на президентських виборах 2015 року. І все це відбувається на тлі, того, що держава криміналізується по всіх щаблях суспільного життя - звільняються від кримінальної відповідальності, особи які є напряму причетними до кримінальних злочинів, лідери і члени бандитських угрупувань. 

Та мало того, за нинішньої влади, вони відчули себе господарями життя, обралися депутатами рад різних рівнів - аж до Верховної! Всі вони об’єдналися у потужній кримінальний інтернаціонал, мета якого знищити українську опозицію і перетворити нашу країну на кримінальний острів посеред Європи. А заважають цій кримінальній революції – опозиційні фракції Парламенту, над нейтралізацію яких, в даний час, Янукович «ретельно працює». Працює шляхом підкупу депутатів, залякування їхніх сімей, й шляхом позбавлення депутатських повноважень тих депутатів, які найбільш активно протистоять самому кримінальному режиму. Яскравий приклад – Сергій Власенко – це був такий смішний і водночас трагічний суд, такий же безглуздий і сліпий, як і той, що судить Юлію Тимошенко. Результат – її захисник сам у будь-який момент може потрапити за грати.

Саме тому абсолютно зрозуміло, що хто б, які покази не надавав у Печерському суді, вирок все одно буде винесений в кабінеті Януковича!

Віталій Ярема Віталій Ярема , Заслужений юрист України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram