ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

Кандидата у нардепи піарять у “Фейсбуці” і на громадському транспорті

У Кам’янці-Подільському до продюсування виборчої кампанії самовисуванця і заодно члена Партії регіонів Володимира Мельниченка долучилася місцева міська рада. Окремі заступники мера Сімашкевича навіть розповідають про героїзм кандидата у нардепи.

Фото: предоставлено автором

За інформацією провладної газети “Голос України”, влада Кам’янця-Подільського пішла на непопулярний крок і зменшила (з восьми до трьох) кількість щоденних рейсів комунальних автобусів, якими безплатно користуються пенсіонери та інші пільговики. Причиною послужило затримка субвенції з держбюджету на суму 547 тисяч гривень. “Тож люди змушені були чекати на зупинках комунальний транспорт понад дві години”, — пише “Голос України”.

“Супермена” для врегулювання ситуації чекали не довго. Заступник міського голови Сергій Бабій зі своєї сторінки у “Фейсбуці” сповістив радісну новину: “Комунальні автобуси відновили графіки перевезення кам’янчан в повному об’ємі, тобто по 8 рейсів на кожному маршруті. Це сталось не без допомоги Володимира Мельниченко”.

Чи є у розпорядженні новоспеченого благодійника півмільйона “зайвих” коштів? У декларації доходів за минулий рік пан Мельниченко вказав, що заробив 360 тисяч 350 гривень. Ще стільки ж одержав від провадження підприємницької та незалежної професійної діяльності. Теоретично, регіонал міг викласти на бочку 547 тисяч гривень з благородною метою — відновити законодавчий статус пільговиків (а це левова частка виборців — авт.) на безоплатне користування комунальним транспортом. Тим паче, що наліпки на міських автобусах вкотре підтверджують “who is who” Мельниченко у Кам’янці-Подільському. “Дарунок місту від щирого серця”, “З турботою про кам’янчан” і підпис “Депутат обласної ради Володимир Мельниченко”. Що ж такий креатив є порушенням пункту 8 статті 74 Закону України “Про вибори народних депутатів України”, який забороняє “розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування”.

Також ім’я Володимира Мельниченка наскрізь пов’язано з діючим народними депутатом Партії регіонів Інною Богословською. На президентських виборах-2004 він був довіреною особою кандидатки у президенти Богословської. Наразі між ними склалися неформальні стосунки, які влучно охарактиризувала кандидат від Об’єднаної опозиції Олександра Кужель під час перебування на Хмельниччині. “У вашій області балотується на вибори чоловік Інни Богословської”, — заявила Кужель.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram