ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

Виборчий трилер

Тест для об’єднаної опозиції Хмельниччини настане не 28 жовтня, коли списи кандидатів до ВР схрещуються у мажоритарних округах, а набагато раніше — 6 травня. Цього дня заплановані проміжні вибори депутатів до обласної ради по 17 одномандатному мажоритарному виборчому окрузі з центром у Теофіполі.

Зала для засідань і кабінет голови ОВК
Фото: Предоставлено Виталием Тараненко
Зала для засідань і кабінет голови ОВК

Місцевий електорат намагатиметься знайти заміну покійному депутату облради від фракції ВО “Батьківщина”, головному хірургу Теофіпольського району, Володимиру Кухаруку, який 4 червня 2011 року передчасно пішов з життя.

Проте вже зараз у халепі сидить Хмельницька обласна виборча комісія, яка покликана забезпечити організацію та проведення цих виборів. По закінченню місцевих виборів-2010, ОВК залишилася без робочого даху над головою. Керівництво облради відібрало у них своїх два кабінети, які надавалися в оренду у приміщенні Будинку Рад.

Мало що зрушив з місця лист голови ОВК Володимира Шинкарука до голови облради Миколи Дерикота з проханням забезпечити виборчу комісію приміщенням та матеріально-технічним оснащенням. Після довгих роздумів голова облради відряджає голову ОВК і членів комісію у два кабінети поза Будинком Рад, які абсолютно не пристосовані для такої відповідальної місії. До прикладу, зала для засідань поєднується з кабінетом голови ОВК і має приблизно 12 кв. м. Для 17 членів виборчої комісії передбачено 15 стільців та два підвіконники. Решті — кандидатам у депутати та їх довіреним особам, журналістам — гарантоване місце у коридорі.

Натомість голова Хмельницької облдержадміністрації Василь Ядуха стверджує, що обласна виборча комісія зацікавлена у зриві виборів з двох причин. На його думку, тому що балотується кандидат від провладної політичної сили. І, по-друге, показати безалаберність дій влади.

Даруйте, але не розумую навіщо влада позичила очі у Сірка? Адже те, що твориться з організацією роботи виборчої комісії, хіба не є безалаберністю обласної влади?

Фото: Предоставлено Виталием Тараненко

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram