ГлавнаяБлогиБлог Віктор Пинзеник

Кожна сьома бюджетна гривня працює на борги

Майже 41 млрд грн – таку суму сплатив бюджет України за обслуговування боргів за підсумками січня-листопада 2014 року. І це не погашення боргів, а тільки сплата відсотків за цими боргами.

Фото: strah-pravda.ru

Кожна сьома гривня (14,7%), яку ми сплачуємо до загального фонду державного бюджету, витрачається на ці цілі. Це кошти, що вилучені з можливого використання для вирішення злободенних проблем нашого сьогодення.

Виплати за боргом порівняно з відповідним періодом попереднього року зросли майже на 12 млрд грн. А ще не так давно (у 2008 р.) їх сумарна річна величина не перевищувала 4 млрд грн (2 % доходів загального фонду державного бюджету проти нинішніх 14,7%).

Швидке наростання боргових видатків країни є платою за бездіяльність влади останніх років, за її небажання приймати непрості, але вкрай важливі для країни рішення.

Боргова ситуація стає одним з головних економічних викликів сьогодення. Країна мусить почути відповідь на розв’язання цієї проблеми. І таку відповідь має дати державний бюджет України на 2015 рік.

Віктор Пинзеник Віктор Пинзеник , Народний депутат України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram