ГлавнаяБлогиБлог Вадима Івченка

Політик чи бізнесмен?

Останні соціологічні опитування свідчать, що переважна більшість американських громадян схильні довірити країну не імпульсивному Дональду Трампу, який у своїй передвиборчій кампанії робить ставку на залякування виборців розповідаючи про те, що американська армія вже не та що була раніше, і взагалі країна знаходиться на межі прірви та не пропонує жодних конкретних рішень. А його риторика щодо іммігрантів взагалі не підлягає жодній критиці.

Фото: EPA/UPG

Американці хочуть бачити наступним Президентом досвідченого політика з фундаментальними знаннями процесів, які відбуваються в країні, а не бізнесмена. Президент Барак Обама у своєму виступі на з'їзді Демократичної партії США у Філадельфії висловив свою думку щодо кандидатів.

Дослівно: «Хілларі Клінтон буде кращим президентом, ніж будь-який інший за всю історію Сполучених Штатів. Навіть в найбільш складних ситуаціях вона вміє прислухатися до думки інших людей, зберігати спокій і ставитися до всіх з повагою. І незалежно від того, як розвиваються події і наскільки чисельними є її противники, вона ніколи не здається».

Щодо Дональда Трампа, Барак Обама вважає що він "Задобрює Путіна, захоплюється Саддамом Хусейном і каже нашим союзникам по НАТО, які були з нами після терактів 11 вересня 2001 року, що вони повинні більше платити внесків, якщо хочуть користуватися нашим захистом". Трамп вважає світ великим бізнесом і свою роль бачить у тому, аби Америка заробила якомога більше.

Вважаю, що Хілларі буде продовжувати політику попередньої адміністрації, проте деякі речі будуть переглянуті. В тому числі риторика щодо Росії, яка скоріш за все буде жорсткішою ніж у попереднього президента. Також буде продовжена політика щодо Сирії, яка буде йти в розріз з позицією Росії.

Разом з тим, рішення залишається за американським суспільством. Але, на мою думку, для України більш плідною буде співпраця з США, якщо очільницею Овального кабінету стане саме Хілларі Клінтон. Адже вона неодноразово робила заяви щодо підтримки нашої країни та прозоро натякала, що в разі своєї перемоги на виборах, розгляне питання щодо надання Україні летальної зброї.

Хочу окремо підкреслити, що сьогодні в світовій політиці жінки відіграють надзвичайно важливу роль. Ангела Меркель, Тереза Мей, Даля Грибаускайте, Марін Ле Пен – це далеко не повний перелік жінок – яскравих особистостей на політичній арені світу.

Неординарне мислення, здатність до аналітики та прийняття нестандартних рішень – це те що вирізняє жінок-політиків. Присутність жінок у політиці змінює її характер і в більшості спрямовує її на користь соціально-орієнтованих програм та ненасильницького вирішення конфліктних ситуацій. Колишній президент США Білл Клінтон охарактеризував свою дружину як силу для змін і давнього борця за соціальну справедливість.

“Якби ви були на моєму місці і чули все те, що чув я під час кожної вечері, кожної довгої прогулянки, ви б сказали, що ця жінка ніколи не задоволена статусом кво ні в чому. Вона завжди хоче бити м’яч вперед. Це те, ким вона є”.

Хілларі Клінтон має стати першою жінкою-президентом в історії Сполучених Штатів і це буде оправданий та логічний вибір американців.

Вадим Івченко Вадим Івченко , Народний депутат України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram