ГлавнаяБлогиБлог Вадима Гордіна

Американські гірки для Януковича

Залишивши затишне, оздоблене по-останньому крику диктаторської моди, Межигір’я, Віктор Федорович відвідав власника на порядок скромнішого помешкання, - Барака Обаму. У Сеулі, з характерною для «донецьких» манерою організовувати дипломатичні зустрічі, він «дьорнув» американського Президента, щоб продемонструвати йому свою поступливість та підготувати грунт для майбутніх, більш серйозних переговорів про вибори 2012.

Фото: www.president.gov.ua

Якщо проаналізувати предмет декількахвилинного формату зустрічі, складається враження, що Янукович, наче міняйло, прагнув махнути у Обами поступки в обмін на мовчання з приводу його антидемократичного «безпредєла». Офіційний сайт Білого дому, спочатку навіть не помітив перемовин Барака з Президентом найбільшої європейської держави. Проте, у Януковича це прокоментував кожний придворний. Всередині країни у Януковича стрімко падає рейтинг, який він намагається відновити через свіжі кадрові рішення та над соціальну спрямованість реформ. Ззовні, Янукович так само, займається шкідливим популізмом, далі військово- та дипломатично роззброюючи країну. Севастополь флот? Будь ласка. Уран? Будь ласка. Що далі – розпуск армії, демаркація усіх кордонів, безлімітний дозвіл на ґвалтування українських жінок?

Який різний у нас Президент: в країні генерує диктатуру, ззовні – абсолютний зовнішньополітичний лібералізм. А на справді - сезонний передвиборчий розпродаж України. Проте, Барак Обама, за свідченням, того ж сайту Білого дому, дипломатично натякнув Віктору Януковичу: без припинення переслідувань опозиції та гарантування чесних виборів, ніяких обмінів, навіть вигідних для Америки, – не буде. Позиція Вашингтона логічна: небезпечніше «високозбагаченого урану» - тільки загроза диктатури Януковича, високозбагаченої нахабністю, самовпевненістю, хамовитістю.

Довідка (сайт Білого Дому):

«The President and Ukrainian President Yanukovych spoke today at the Nuclear Security Summit in Seoul, South Korea. President Obama expressed appreciation to President Yanukovych and the Ukrainian people for the complete removal of highly enriched uranium from their country as a sign of Ukraine’s continuing courageous leadership on nuclear security. The leaders agreed this is an important step towards securing all vulnerable nuclear materials and is an important milestone for global security. The President underscored the importance of demonstrating the vitality of Ukrainian democracy by ensuring free, fair, and transparent parliamentary elections in October. The President also raised U.S. concerns about selective prosecutions of the political opposition».

«Президент (США) і український президент Янукович розмовляли сьогодні на саміті з ядерної безпеки в Сеулі, Південна Корея. Президент Обама висловив вдячність президенту Януковичу і українському народу щодо повного видалення високозбагаченого урану з країни, як знак продовження сміливого керівництва України в ядерній безпеці. Лідери погодились, що це важливий крок на шляху забезпечення всіх вразливих ядерних матеріалів і є важливою віхою для глобальної безпеки. Президент (США) підкреслив, що для України є важливим продемонструвати життєздатність української демократії шляхом проведенням вільних, чесних та прозорих парламентських виборів у жовтні. Президент також торкнувся занепокоєння США, з приводу селективного переслідування політичної опозиції».

Вадим Гордін Вадим Гордін , Голова ГР "Громада самозахисту м.Києва"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram