ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

“Тушка” Табалов спровокував незаконне підвищення цін на хліб

Свіжі парламентські «тушки» Андрій та Олександр Табалови незаконно підвищили ціни на хліб в Україні. Тому я, як народний депутат України, звернувся із депутатським зверненням до Антимонопольного комітету України щодо необґрунтованого подорожчання «соціальних» сортів хліба в Україні, зокрема, у Полтавській області, оскільки мешканці Полтави не можуть собі дозволити кожного разу платити за хліб по новій ціні.

Фото: Макс Левин

Безпричинним, як до останнього запевняли із владних кабінетів, подорожчання хлібу не можна назвати, тому що – це прямий наслідок спільного бізнесу Табалових із регіоналом Віталієм Хомутинніком, які досить тривалий час займаються «хлібним бізнесом». Тому абсолютно очевидно, чому Табалови «кинули» «Батьківщину» та стали свіжим парламентським м’ясом під назвою «тушки». Це їхній великий загальнодержавний, можна сказати, ПРегіональний бізнес у Полтавській області.

Вважаю цілком справедливим рішенням, що зараз опозиційна частина Верховної Ради має намір вимагати від Центральної виборчої комісії оголошення перевиборів в окрузі 99 у Кіровограді, де переміг кандидат від цієї політичної сили Андрій Табалов, і скасування реєстрації Олександра Табалова, що пройшов до Верховної Ради за списком партії «Батьківщина».

Тому, аби «хлібна корупція» від регіональної до широкомасштабної більше не повторювалась, вкрай необхідна реакція компетентних органів.

Это лишь вопрос времени. Скорее всего, в начале следующего года. Чудес же не бывает

— Владимир Череда, гендиректор "Киевхлеба", о подорожании хлеба

У своєму депутатському зверненні я зазначив, що ціна на масові сорти хліба з жовтня 2012 року підвищується із кожним тижнем. Для прикладу, ціна на батон «Фантазія» в деяких торгівельних мережах (Кулінічі, Сільпо, АТБ) підвищилась на 50 коп. І таке подорожчання відбувається не дивлячись на те, що основним хлібопекарським підприємствам області, зокрема, ТОВ «Полтавахліб», ТОВ «Комсомольськхліб», ПАТ «Комсомольський хлібозавод», ТОВ «Кременчукхліб», які входять до ГК «Формула смаку» з метою забезпечення стабільної цінової ситуації на ринку хліба та хлібобулочних виробів, було виділено зерно регіонального резерву по ціні 1600 грн./т на зерно пшениці та 1500 грн./т на зерно жита.

Народним депутатам «Табаловським тушкам» - не місце у парламенті.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram