Столичній владі не відомо про те, що в метрополітені крадуть!

Київські чиновники знову показали не тільки свій непрофесіоналізм. Вони ще й покривають злочини.

Нещодавно на всю країну прогриміло повідомлення про те, що в київському метрополітені прокуратурою виявлено розкрадання бюджетних коштів. Мова йде не про тисячі й не сотні тисяч гривень, мова йде про мільйони гривень, які кияни сплачують кожного дня з власної кишені.

Очевидно, що я, як активний громадський діяч, не міг стояти осторонь такого повідомлення та зробив запит до міської адміністрації. В ньому я попросив столичного очільника надати інформацію про першочергові кроки міської влади щодо усунення порушень й притягнення винних осіб до відповідальності та про перелік осіб, які притягнені до відповідальності з вказанням виду відповідальності.

Фото: Надано Романом Хорольським

На перший погляд дуже прості запитання, які не потребують додаткового вивчення і опрацювання. По правді скажу я був впевнений що чиновники нададуть відповідь по типу прокуратура проводить перевірку і тільки за її результатами будуть вчинятися певні дії. Я, як фаховий адвокат та правозахисник, за свою практику вже багато читав «перлів» чиновників у формі відповідей на листи і думав, що мене вже важко здивувати. Проте київські чиновники все ж умудрилися це зробити.

Перше, що мене дуже здивувало, це те, що відповідь вони надіслали Громадській раді при КМДА, а не мені – фізичній особі, яка робила запит. Хоча я чітко вказав свою адресу для листування і окремим пунктом в запиті попросив надіслати відповідь на зазначену адресу.

Фото: Надано Романом Хорольським

Але більше за все мене здивувало, навіть шокувало те що написано в листі. Виявляється, що міські чиновники навіть не знають, що в київському метрополітені крадуть й робити з цим нічого не планують. І це при тому, що всій країні відома ця інформація, та навіть сам Голова КМДА О. Попов про ці факти висловлювався в пресі неодноразово.

Що ж це може означати?!

Дана відповідь наштовхує на роздуми про те, що столичні чиновники просто покривають такі розкрадання коштів киян та покривають злочинців, бо керівника київського метрополітену не тільки не звільнено, з ним укладено новий трудовий контракт.

Після цього я не дивуюся тому, що в один голос чиновники говорять про підвищення проїзду в метро, начебто не вистачає коштів на його утримання.

Моя їм відповідь на це: «Красти потрібно менше, тоді й кошти будуть! Особисто я не дозволю грабувати столицю та киян!»

Роман Хорольский Роман Хорольский , Адвокат, правозахисник, громадський діяч
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram