ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

Гудбай, Європо, привіт, Раша?

Сумнів, що Україна провалить підписання Угоду про Асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті, майже не залишилося. Цвях у європейську труну забитий міцно. Віктор Янукович послідовний (тому що, послідовний!) у власних діях і зупинятися на досягнутому вочевидь не збирається. Приватний вояж Януковича до Володимира Путіна цими вихідними вкотре довів, що “договорняк” з Митним союзом ось-ось має публічно вистрілити. Про це говорять скандальні інформприводи, що другий тиждень трясуть Україну.

4 листопада з’явилася звістка, що Міністерство доходів та зборів України розпочало правовий процес у США та Швейцарії стосовно понад 200 мільйонів доларів, які приписують Юлії Тимошенко та Павлу Лазаренко. А сьогодні, 11 листопада захиснику Тимошенко Сергію Власенку вручили повідомлення про підозру і завданні тілесних ушкоджень колишній дружині, кандидатці у нардепи Наталії Окунській.

Які збіги обставин, шановні! Весь кавардак у той час, коли Україна повинна ухвалити доленосне рішення для себе.

… А як все мрійливо починалося. “На сьогодні я не бачу ніяких перешкод для підписання цього документу. Ті умови, які були нам надані з боку Європейської Комісії, вони будуть виконані. У мене тут ніяких немає сумнівів”, — казав без п’яти хвилин європеєць Янукович.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram