ГлавнаяБлогиБлог Олега Ляшка

Чому депутати бояться зняти недоторканність?

Я голосував за скасування депутатської недоторканності

Не можна ділити суспільство на касти чорних і білих людей. Депутати вважають себе напівбогами, яким усе можна, яким закон не писаний. Це треба, врешті-решт, припинити. Тим більше, перед кожними виборами фактично всі політики обіцяють скасування недоторканності, але досі так і не прийняли це історичне рішення.

Ганьба парламенту, який сьогодні в черговий раз не підтримав скасування. Водночас недоторканність має бути знята не лише з народних депутатів, а і з Президента, міністрів, суддів - вся каста недоторканних має бути раз і назавжди позбавлена свого права зневажати закони і Конституцію.

Дуже прикро, що фракції "Батьківщина", "Удар" і "Свобода" разом з комуністами, частиною регіоналів і частиною позафракційних не підтримали скасування депутатської недоторканності, наче забувши про свої передвиборчі обіцянки. Як вони тепер дивитимуться в очі своїм виборцям? Якщо такі лякливі, що їм страшно за свою недоторканність, як вони збираються валити регіоналівський режим?

Риторика у "опозиціонерів" така сама, як у комуністів: треба знімати недоторканність з Президента, міністрів, суддів і депутатів одночасно. Безумовно, треба знімати недоторканність з усіх. Але сьогодні була можливість позбавити недоторканності хоча б народних депутатів. Та цього не сталося через патологічний страх тих, хто не голосував. І чого, власне, чекати від "опозиції", лідер якої боїться навіть середнього пальця?

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram