ГлавнаяБлогиБлог Олега Канівця

Якщо Азаров з Арбузовим досі «граються в уряд» – де бюджет 2014?

«Керівники» поваленого уряду Азаров і Арбузов досі вдають, ніби вони працюють. Якщо так, нехай заради цікавості опублікують урядовий проект держбюджету-2014. Його треба буде кардинально переробити, і починати можна вже зараз, ще до зміни уряду чи Президента.

Останні терміни внесення цього законопроекту минули іще у вересні – задовго до початку Євромайдану. Тож азаровцям не вдасться «списати» своє службове недбальство на революцію. Чи на несподівано «непоступливий» Євросоюз. «Біло-блакитні» давно порушили не лише Бюджетний кодекс, а й власні обіцянки: внести проект до Верховної Ради в «листопаді» (Микола Азаров) і «в грудні» (Володимир Рибак). Хоча свою зарплату, вочевидь, отримують регулярно. На відміну від учителів і пенсіонерів, – затримки перед якими почалися ще влітку. Постійно чую подібні історії на Майдані.

Нехай «в.о. Кабміну» зверстає бюджет-2014 так, як він його офіційно бачить зараз. З урахуванням багатомільярдного економічного ефекту від Угоди про Асоціацію з ЄС. Адже Сергій Арбузов досі «консультується» у Брюсселі щодо її підписання! І за мінусом юдиної платні за продаж України в Митний Союз. Адже регіонами повторюють, що не йшли туди, – а до Путіна Віктор Янукович їздив на гітарі пограти!

Звісно, парламент не проголосує за цей бюджет розкрадання від напівповаленої влади. Але почитати його проект корисно вже зараз, – прямо посеред товариства на Майдані. Подивимося, на скільки там збільшено фінансування «Беркуту», прокуратури, судів та інших органів політичних репресій. Скільки щитів і кийків для побиття студентів планувалося закупити. До речі, цікаво: які асигнування влада намічала для Внутрішніх Військ? Проти Євромайдану їх безжально використовували, як «гарматне м’ясо». Чи планувались якісь доплати за ризик, пенсії інвалідам строкової служби?

Нова Верховна Рада викреслить з бюджету-2014 все подібне фінансування тоталітарного режиму. Так само, як «космічні» витрати на лімузини, туалети й малину для чиновників. З перезавантаженою владою, Україна потребуватиме набагато менше бюрократів і поліцейських. Причому їх легальна зарплата зросте через наведення ладу в держзакупівлях.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram